Fattoria Guiccioli Ravenna

De Fattoria Guiccioli bevindt zich in de deelgemeente Mandriole buiten de bebouwde kom van Ravenna. Het is op deze boerderij dat de vrijheidsstrijder Giuseppe Garibaldi gastvrijheid kreeg op weg naar Venetië. Het is ook hier dat zijn vrouw Anita de dood vond. Van de boerderij is een klein museum gemaakt.

Fattoria Guiccioli Ravenna

Toen Garibaldi na de val van de Romeinse Republiek onderweg van Cesenatico naar Venetië door de Oostenrijkers onderschept werd slaagde hij erin te vluchten. Hij vond, samen met zijn vrouw, onderdak in de Fattoria Guiccioli, net buiten Ravenna.

Anita, die zwanger was en erg ziek, stierf op 4 Augustus 1849 op de boerderij. Ze werd in het geheim begraven zodat de Oostenrijkers haar niet zouden vinden. Het bed waarin ze stierf kan op de bovenverdiping van het gebouw bezichtigd worden.

Op de begane grond zijn portretten te zien van zowel Giuseppe als Anita, terwijl men het meubilair uit het midden van de 19e eeuw intact gehouden heeft.

Openingstijden

De Fattoria Guiccioli is op weekdagen van 09.00 tot 17.00 geopend. In het weekend kan de boerderij enkel op afspraak bezocht worden. Het is sowieso aan te raden te reserveren.

Toegangsprijs

Toegang is gratis.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van de Fattoria Guiccioli is Strada Provinciale 24, 286 – Mandriole tel +39 335 6177239 of +39 342 7190088. Bus: 140.

Fattoria Guiccioli – Strada Provinciale 24, 286 – Mandriole (Ravenna)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *