Alles over Fermo

Fermo

Fermo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Marche aan Italiaanse oostkust. De stad ligt op minder dan 10 kilometer van de Adriatische kust en beschikt over een mooi, maar klein historisch centrum. Dit centrum ligt op een ongeveer 300 meter hoge heuvel. Fermo heeft meer dan 36.000 inwoners.

Alles over Fermo

Toeristeninformatie

Er is een VVV op het Piazza del Popolo, 1.

Met de auto/openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van de kustplaats Porto San Giorgio. Vanaf hier is er overdag elke 20 minuten een bus naar Fermo. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Ancona.

Fermo ligt aan de provinciestraatweg SP239, die van Porto San Giorgio naar Amandola voert.

Bezienswaardigheden

Het centrale plein van Fermo is het Piazza del Popolo. Hier staan belangrijke gebouwen als het Palazzo dei Priori en het Palazzo Apostolico. Het eerste is de zetel van de Gemeentelijke Kunstgalerij.

Weetjes

Fermo heeft twee exclaves binnen de provincie. De stad zelf heeft een beetje een hoefijzervorm met de opening naar rechts. De kustplaats Porta San Giorgio ligt tussen de twee uiteinden.

Een korte geschiedenis van Fermo

Al in de 6e eeuw voor Chr. was de streek waar Fermo gesticht is bewoond. In 258 voor Chr. werd het een Romeinse kolonie onder de naam Firmum Picenum. Het bleef echter auronoom genoeg om een eigen munt te mogen slaan.

Toen de Barbaren de streek binnenvielen, werd de stad bijna geheel verwoest. In de Lombardische tijd was het een graafschap onder Spoleto. Later werd het een zelfstandig graafschap.

Tegen het einde van de 12e eeuw werd Fermo een zelfstandige gemeente. Het had zelfs de controle over de omliggende kastelen.

Na in de 13e en 14e eeuw onder verschillende leenheren gestaan te hebben, werd het eigendom van de kerk.

Tijdens de Napoleontische periode was Fermo de hoofdstad van de afdeling Tronto.

Fermo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email