Florence

Florence is de hoofdstad van de provincie Firenze en van de regio Toscane. Het is op Rome na de door toeristen meest bezochte stad van Italië. Beroemde bezienswaardigheden zijn de Duomo, de Uffizi Museums en de Ponte Vecchio. Florence is ook een verkeersknooppunt en dus een goede uitvalsbasis om de mooiste plekken van Toscane te bezoeken.

Alles over Florence

Toeristeninformatie

Er is een VVV in het centrale station van de stad. Andere Info Points bevinden zich op het vliegveld, in de Via Cavour, bij de Brancacci Kapel en bij het Bigallo Museum.

Museumkaart

De Firenzecard kost 85 Euro en geeft 72 uur lang gratis toegang tot de museums (en een aantalkerken van de stad). De Firenzecard+ kost 7 Euro extra en heeft als toegevoegde waarde dat men ermee van het openbaar vervoer gebruik kan maken.

Wijken

Florence is onderverdeeld in vijf quartieri, waarvan Centro Storico voor toeristen het belangrijkst is. De andere vier heten Campo di MarteGavinana-GalluzzoIsolotto-Legnaia en Rifredi. Deze wijken zijn op hun beurt onderverdeeld in kleinere rioni.

Bezienswaardigheden Florence

Santa Maria del Fiore Kathedraal Florence
Santa Maria del Fiore Kathedraal

De Toscaanse hoofdstad wordt gekenmerkt door een enorme concentratie aan bezienswaardigheden. Behalve de bovengenoemde Duomo, met het Baptisterium en de Klokkentoren van Giotto, zijn o.a. de San Lorenzo Basiliek, de Santa Maria Novella Kerk en de Santa Croce Kerk wereldberoemd. Schitterende museums bevinden zich in het Palazzo Pitti, het Palazzo Vecchio en de Galleria degli Uffizi. De Boboli Tuinen en de Ponte Vecchio moet men gezien hebben en het Forte di Belvedere en het Palazzo Medici-Riccardi zijn enige van de bekendste historische gebouwen.

Voor toeristen die erg kort in de stad vertoeven hebben we een Top 10 Bezienswaardigheden Florence gemaakt.

Jaarlijkse Evenementen

Het belangrijkste evenement dat elk jaar gehouden wordt is de historische voetbalwedstrijd. Dit uiterst gewelddadige spektakel heeft erg weinig met het huidige voetbal te maken.

Geschiedenis

De streek was al in de Etruskische tijd bewoond en werd in de Romeinse tijd een bloeiende nederzetting onder de naam Florentia. De grootste bloeiperiodes van de stad vonden plaats onder de Medici (vanaf de 16e eeuw) en onder het Huis van Lotharingen. Deze laatste hadden de macht vanaf de 18e eeuw tot de éénwording van Italië. Florence deed van 1864 tot 1870 dienst als hoofdstad van de nieuwe staat. (Beknopte Geschiedenis Florence)

Vliegvelden

Florence heeft een eigen vliegveld, de luchthaven Amerigo Vespucci in de deelgemeente Peretola. De meeste toeristen komen echter aan op het Galileo Galilei Vliegveld van Pisa. Vanaf beide luchthavens zijn er goede verbindingen met het centrum van de stad.

Openbaar Vervoer

Er zijn een aantal treinstations in Florence. Het centrale station heet Santa Maria Novella en bevindt zich op loopafstand van het centrum en de meeste bezienswaardigheden. De stad ligt op de treinlijn tussen Rome en Milaan en er is ook een direkte trein naar Pisa. Florence heeft geen metro. Het centrale busplein is meteen naast het station. De meeste busverbindingen naar buiten de stad worden verzorgd door de maatschappij Sita (Via Santa Caterina da Siena, 17).

Met de Auto

Florence is erg makkelijk met de auto te bereiken. Het is de meest centrale stad van Italië en een knooppunt van verschillende belangrijke wegen. De Autostrada del Sole, de snelweg die noord-Italië verbindt met de punt van de laars, komt langs de stad. Er is een direkte weg naar Siena (exit Firenze-Certosa) en de Autostrada Firenze-mare (exit Firenze Nord) voert naar de Toscaanse kust.

Florence, Firenze, Toscane, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email