Evenementen Florence

Florence is een levendige stad en één van de culturele hoofdsteden van Italië. Vrijwel elke maand vindt er een evenement, festival of speciale markt plaats. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste gebeurtenissen, geordend op maand.

Jaarlijkse Evenementen Florence

Januari

Als belangrijke modestad zijn er natuurlijk ook veel modeshows in Florence. Januari is de maand waarin deze meestal plaatsvinden.

Februari

Geen belangrijke festivals.

Maart

Geen belangrijke festivals, tenzij Pasen vroeg valt (zie April).

April

Scoppio del Carro: Op Paaszondag, om 12 uur, vliegt een duif vanaf de kathedraal weg en landt op een lint, hierbij een vuurwerk show startend vanaf een oude kar.

Mostra Mercato Internazionale dell’Artigianato: In de laatste week van April vindt  één van de belangrijkste festivals in Europa van artiesten en handwerkslieden plaats in Florence.  Plaats van handeling: Fortezza da Basso.

Mei

Festa del Grillo: Op de Zondag na Hemelvaartsdag, dus meestal in Mei, worden in het Cascine Park krekels verkocht in kleine strooien kooitjes. Het brengt geluk om de krekels in het park de vrijheid te geven.

Maggio Musicale: Een Muzikale Meimaand. Dit festival, met muziek van het Orchestra Regionale Toscano, en dans, duurt tot begin Juni.

Ufficio Stampa Firenze Gelato Festival: 5 Dagen lang, tegen het eind van de maand, vormen het Piazza della Repubblica en het Piazza Santissima Annunziata het toneel van één grote gelateria.

Juni

Calcio in Costume: Een gekostumeerde voetbalwedstrijd, maar dan de middeleeuwse Florentijnse versie van voetbal, die nogal gewelddadig was. Strijdtoneel: Piazza di Santa Croce, eind Juni.

Juli

Geen belangrijke evenementen

Augustus

In Augustus is iedereen op vakantie en zijn er maar weinig Florentijnen in Florence, en dus gebeurt er ook niet veel.

September

Festa della Rificolona: op 7 September komen de kinderen van Florence samen op het Piazza della Santissima Annunziata. Ze hebben met kaarslicht verlichte papieren lantaarns om de geboorte van de Maagd Maria te eren.

September/Oktober: De tweejaarlijkse antiekmarkt Mostra Mercato Internazionale dell’Antiquariato wordt gehouden.

Oktober

Het begint in Oktober, maar duurt tot April: Het concertseizoen van de Amici della Musica.

November

Het filmfestival Festival dei Popoli (“Festival der Volkeren”) is het belangrijkste filmfestival van Florence. Op het Piazza dei Congressi worden films in de originele taal vertoond, met Italiaanse ondertiteling.

December

Buiten de kerstgebeurtenissen zijn er geen speciale festivals in Florence.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email