Historische Gebouwen Florence

Dankzij de aanwezigheid van vooral de familie Medici in de stad kan het niet anders dan dat Florence over een schitterend centrum met veel historische gebouwen beschikt. Een aantal van deze (meest Renaissance gebouwen) zijn later tot museums omgevormd.

Historische Gebouwen Florence

Palazzo Medici-Riccardi

Palazzo Medici Riccardi - Historische gebouwen FlorenceHet Palazzo Medici-Riccardi in Florence is één van de meest interessante gebouwen in Florence en deed min of meer dienst als inspiratie voor de beroemdere Palazzo Pitti en Palazzo Strozzi. De grootste attraktie is de Cappella dei Magi.

Palazzo Arcivescovile

Palazzo Vescovile - Historische gebouwen FlorenceHet Palazzo Arcivescovile (“Bisschoppelijk Paleis”) van Florence bevindt zich op dat deel van het Piazza del Duomo dat Piazza di San Giovanni genoemd wordt. Hoogtepunt van het paleis is de binnenplaats, die toegang geeft tot de San Salvatore al Vesocvo Kerk.

Meer Historische Gebouwen Florence

Palazzo Lanfredini

Het Palazzo Lanfredini is een historisch gebouw in de wijk Santo Spirito en is de zetel van het British Institute of Florence. Het paleis wordt gekenmerkt door de muurschilderingen die het bovenste deel van de façade sieren.

Het Palazzo Spini Feroni en het Palazzo della Missione zijn twee paleizen die zich aan weerszijden van de Ponte della Trinità bevinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *