Casa Buonarroti Florence

Hoewel Michelangelo Buonarroti de eigenaar was van dit huis in Florence, woonde hij er zelf nooit. Het was zijn achterneef die het palazzo omvormde tot museum en het Casa Buonarroti door Florentijnse artiesten met fresco’s liet beschilderen ter ere van zijn geniale oom.

Weetjes Casa Buonarroti Florence

Adres, Entréeprijs en Openingstijden

Het Casa Buonarroti is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Dinsdag gesloten. 1 Januari, Paaszondag, 15 Augustus, 25 December gesloten. Toegangsprijs: 6,50 Euro (korting: 4,50 Euro). Combi-ticket met Santa Croce Complex: 8,50 Euro. Adres: Via Ghibellina 70, Florence. Tel. +39 055241752.

Geschiedenis Buonarroti Huis

Casa Buonarroti Florence - Centauromachia

Centauromachia

Toen Michelangelo Buonarroti stierf liet hij het huis na aan zijn neef LeonardoLeonardo’s zoon Michelangelo maakte van het gebouw een eerbetoon aan zijn illustere naamgenoot.

Op de bovenverdieping bevinden zich o.a. een aantal originele tekeningen van de meester zelf, alsmede één van zijn oudste beeldhouwwerken, de “Madonna van de Trappen” (Madonna della Scala), waarschijnlijk gemaakt in 1491.

Ook het “Gevecht van de Centauren” (Battaglia dei Centauri) is in het Casa Buonarroti te zien. Dit werd door Michelangelo zelf tot één van zijn beste vroege creaties gerekend. In dit werk is de nadruk op het mannelijk lichaam die later no evidenter zou worden al zeer goed te merken, evenals het gebruik van ruwe, onafgemaakt marmer om zekere effecten te bewerkstelligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *