Openbaar Vervoer Florence

Florence is de meest centrale grote stad van Italië en is dan ook een belangrijk verkeersknooppunt. Verschillende grote treintrajekten komen door de stad en er is een netwerk van streekbussen waarmee men door de rest van Toscane kan reizen. Het centrum is niet erg groot en is redelijk makkelijk te belopen. Er zijn stadsbussen voor attracties die iets verder weg liggen. Florence heeft geen metro.

Openbaar Vervoer Florence

Van/naar Florence

Vliegveld

De luchthaven van Florence heet Aeroporto Amerigo Vespucci. Er zijn verschillende manieren om vanuit dit vliegveld bij het stadscentrum te komen.

Veel toeristen komen echter aan op het Galileo Galilei vliegveld van Pisa (RyanAir heeft hier zijn Toscaanse thuisbasis). Vanuit hier zijn er zowel bus- als treinverbindingen met het centrum van Florence.

Treinstations

Florence ligt midden in Italië en is een belangrijk spoorwegknooppunt. De meeste treinen komen aan op het centrale treinstation Santa Maria Novella en het is vanaf hier dat de meeste treinen vertrekken. Sinds kort is er behalve de FS (Trenitalia) een tweede maatschappij (Italo) die verbindingen verzorgt met o.a. Rome en Milaan.

Streekbussen

Er zijn een aantal busmaatschappijen die verbindingen verzorgen met andere steden en stadjes in Toscane, waarvan er een aantal (zoals Siena) niet of niet makkelijk met de trein bereikt kunnen worden.

Openbaar Vervoer binnen Florence

Het centrum van Florence is erg klein, dus wanneer Uw hotel in of dichtbij dit centrum is kunt U eigenlijk vrijwel de hele stad te voet bezoeken. De wijk rond de Duomo is bovendien sowieso enkel voor voetgangangers toegankelijk. Er is geen metro-systeem in Florence. De stadsbussen worden geregeld door de maatschappij ATAF.

Stadsbussen

De meeste stadsbussen in Florence hebben hun begin- of eindpunt op het Piazza Stazione, bij het centrale station Santa Maria Novella. In het historische centrum, waar gewone bussen niet kunnen komen, zijn er 4 lijnen die door kleinere electrische busjes verzorgd worden.

Taxi’s in Florence

Er zijn officiële tarieven voor taxi-ritten zowel binnen als buiten de stadsgrenzen van Florence. De prijzen van de trajekten van en naar het vliegveld en tussen de verschillende treinstations van de stad ligen vast en zijn onafhankelijk van de meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *