Stadsbussen Florence

Over het algemeen is het nauwelijks nodig van het openbaar vervoer in Florence gebruik te maken, aangezien het centrum van de stad buitengewoon compact is. Bovendien ligt het centrale station, waar ook ook het centrale busplein (Piazza Stazione) zich bevindt, midden in dit centrum i.p.v. erbuiten, zoals in Italië vaak het geval is.

Stadsbussen Florence

Bustickets

Kaartjes voor het openbaar vervoerssysteem van Florence worden gekocht bij tabakswinkels, tijdschriften, cafées en andere plekken waar een bordje Biglietti ATAF te zien is. Bij het bus station buiten het Santa Maria Marinella station is een kaartjeskantoor, waar ook een plattegrond met busroutes te krijgen is.

  • Een enkeltje kost 1,20 Euro. Dit kan ook bij de chauffeur gekocht worden, maar dan kost het 2 Euro. Deze kaartjes zijn 70 minuten lang geldig vanaf het moment van stempelen, dus het is mogelijk over te stappen. De kaartjes moeten gestempeld worden bij het betreden van de bus.
  • Een carnet van 4 kaartjes kost 4,70 Euro.
  • De prijs van een dagkaart is 5 Euro.
  • Een 3-dagenkaart is 12 Euro.

De kaartjes moeten gestempeld worden bij het betreden van de bus. Dit wordt niet door de chauffeur zelf gecontroleerd, maar door speciale eenheden die bij willekeurige haltes staan te wachten.

Bussen hebben drie deuren. Eigenlijk is de middelste alleen om in te stappen en zijn de andere twee om uit te stappen, maar in werkelijkheid is er niemand die zich hier aan houdt.

De belangrijkste bussen voor toeristen zijn de C1, C2, C3 en D lijnen, die direkt door het historische centrum rijden.

Businformatie Florence

Businformatie krijgt U bij het kantoor op het Piazza Stazione en bij een kleiner kantoor op het Piazza San Marco. Vanuit Italië is er een gratis nummer (800 424500) dat U kunt bellen. De website van het Florence OV systeem heeft een (niet erg goede) plattegrond met alle buslijnen en geeft informatie over de prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *