Piazza della Signoria Florence

Het Piazza della Signoria is, samen met het Piazza del Duomo, het mooiste en bekendste plein van Florence. Het staat vol beelden, waarvan de beroemdste de replica is van de David van Michelangelo. Het opvallendste gebouw aan het plein is het Palazzo Vecchio, waar een museum gehuisvestigd is.

Weetjes Piazza della Signoria Florence

Piazza della Signoria Bezoeken

Het Piazza della Signoria ligt op 10 minuten loopafstand van het centrale station van Florence.

Geschiedenis Piazza della Signoria Florence

Het Piazza della Signoria is al van oudsher het politieke en cuturele centrum van Florence. Het ligt langs belangrijke historische gebouwen ald de Uffizi en het Palazzo Vecchio.

De huidige aanblik van het plein stamt uit het einde van de 16e eeuw, toen de Uffizi gebouwd werden.

Bezienswaardigheden Piazza della Signoria

Midden op het plein staat het monument van Cosimo I op zijn paard. Dit bronzen beeld is door Giambologna in 1598 gemaakt.

De Fontein van Neptunus staat naast het Palazzo Vecchio. Ze is daar in 1575 ter gelegenheid van de opening van een nieuw aquaduct geplaatst. Ook deze fontein is door Giambologna, hoewel samen met Bartolomeo Ammannati, gemaakt.

Links van de trappen die naar het Palazzo Vecchio voeren staat een beeldhouwwerk dat de Marzocco (een Florentijnse leeuw die de macht van het volk symbolizeert) verbeeldt. Donatello‘s origineel is in het Museo del Bargello te bezichtigen.

Ook de David (Michelangelo’s beroemde origineel staat in de Galleria dell’Accademia) en de bronzen “Judith en Holofernes” zijn kopieën.

De marmeren beeldengroep  “Herakles en Cacus” is wel origineel en is door Baccio Bandinelli vervaardigd.

De Loggia della Signoria (oftewel Loggia dei Lanzi) staat naast het Palazzo Vecchio en is in 1382 gebouwd. In deze Loggia bevinden zich een aantal beeldhouwwerken, waaronder de door Benvenuto Cellini gemaakte Perseus die het hoofd van de net gedode Medusa triomfantelijk ohooghoudt.

Aan de andere kant van het Palazzo Vecchio is een arcade met een marmeren beeldengroep die de “Sabijnse Maagdenroof” voorstelt en in 1853 door Giambologna gemaakt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *