Fontana Grande Viterbo

Het Piazza Fontana Grande in Viterbo is uiteraard genoemd naar de grote Gothische fontein die op dit plein staat en die tot de mooiste fonteinen van Italië gerekend wordt.

Weetjes Fontana Grande Viterbo

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Fontana Grande staat midden op het Piazza Fontana Grande. De fontein kan op elk moment van de dag gratis bezichtigd worden.

Geschiedenis Fontana Grande Viterbo

Hoewel niet precies bekend is wanneer de Fontana Grande gebouwd is, denkt men dat de oudste versie al uit het laatste deel van de 12e eeuw stamt. In die tijd stond de fontein, die toen nog Fontana del Sepale heette, al in hoog aanzien en werden er flinke boetes gegeven aan mensen die er dieren uit lieten drinken.

In de volgende eeuw zou de fontein continu verfraaid worden. De huidige versie stamt uit 1212, zoals een inscriptie aantoont, en is in opdracht van de stad gebouwd. De ontwerpers waren Bertoldo en Pietro di Giovanni.

Pas vanaf 1565 heet de fontein Fontana Grande.

De fontein bestaat uit een kruisvormige kuip met in het midden een grote zuil waaraan twee kleinere kuipen bevestigd zijn. Aan deze zijn weer vier kuipjes bevestigd, die het geheel op een bloem doen lijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *