Fonteinen Catania

Fontana dell’Amenano

Fontana dell'Amenano - Overige Attracties Catania

De Fontana dell’Amenano staat voor het Palazzo degli Elefanti op het Piazza del Duomo in Catania. Het monument is in 1867 door Tito Angelini ontworpen. De fontein is genoemd naar de rivier de Amenano, die onder de stad doorloopt. Het centrale standbeeld verbeeldt een jongeman in Romeinse kleding met de Hoorn des Overvloeds.

Fontein van de Olifant

De Fontein van de Olifant op het Piazza del Duomo wordt gezien als het symbool van de stad. Ze is rond 1736 door Giovanni Battista Vaccarini gebouwd en bestaat uit een olifant met een Egyptische obelisk op zijn rug. De lokale naam voor de olifant is U Liotru. Het ontwerp zou gebaseerd zijn op dat van Bernini’s olifantje op het Piazza della Minerva in Rome.

Lanario Fontein of Sant’Agata Fontein

De Sant’Agata Fontein staat langs de oude stadsmuur van Catania. Ze wordt zo genoemd omdat de relikwieën van de heilige vanaf dit punt in opdracht van generaal Giorgio Manace naar Byzantium gebracht werden. Tegenwoordig wordt de fontein op 4 Februari door bedevaartgangers bezocht. Gedurende de festiviteiten trekt een processie met de relikwieën door de Porta Uzeda, via de Via Dusmet naar het ikoon van de Madonna della Lettera. De naam Fonte Lanaria komt doordat de Via Dusmet ooit Via Lanaria heette.

Zevenkanalenfontein

De Zevenkanalenfontein (Fontana dei Sette Canali) staat op het Piazzetta Alonzo di Benedetto. Deze fontein, die gevoed wordt door de ondergrondse Amenano rivier, overleefde de aardbeving van 1693. Tegenwoordig staat de fontein onder een boog aan de zijkant van het Palazzo del Seminario dei Chierici. Volgens een inscriptie is hij in 1612 gebouwd. De fontein bevindt zich, aangezien hij al voor de aarbeving bestond, onder het huidige straatniveau.

Malavoglia Fontein

De aanleg van de Fontana dei Malavoglia duurde 19 jaar. Het monument werd op 25 Oktober 1975 ingewijd. Het staat op het Piazza Giovanni Verga, niet geheel toevallig omdat de fontein een scène uit Verga’s roman I Malavoglia uit 1881 als thema heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email