Fortezza Albernoz Urbino

Het Fortezza Albornoz is het fort dat vanaf de Pian del Monte heuvel boven Urbino uittorent en een schitterend uitzicht over de omtrek biedt. Een deel van het fort, dat in de loop der eeuwen vaak verbouwd is, doet tegenwoordig dienst als publiek park. Er is ook een museum van 15e eeuws wapentuig in gevestigd.

Fortezza Albernoz Urbino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Parco della Resistenza – 61029 Urbino.

Geschiedenis en beschrijving

Fortezza Albernoz Urbino
Fortezza Albernoz

Het Fortezza Albornoz is genoemd naar de Spaanse Kardinaal die vanuit Avignon naar Italië gestuurd om de pauselijke troepen aan te voeren, wat hij naar behoren deed door Emilia-Romagna en de Marche te onderwerpen. In 1353 slaagde hij erin het pauselijke gezag te herstellen en zodoende de terugkeer van Urbanus V voor te bereiden.

Het kasteel is echter in werkelijkheid tussen 1367 en 1371 door zijn opvolger, Kardinaal Grimoard, gebouwd.

In 1375 werd het fort bij de herovering van Urbino aangevallen door de troepen van Antonio da Montefeltro, wat voor flinke beschadigingen zorgde. Sowieso werd het in de loop der eeuwen vaak beschadigd en opnieuw gerestaureerd.

In het begin van de 16e eeuw werd het fort in de door G.B. Comandino ontworpen verdedigingsmuur van Urbino geïncorporeerd.

In 1673 werd het fort aan de Kloosterorde der Baarvoetse Karmelieten gegeven.

De architect Vincenzo Nini was in 1799 voor een nieuwe verbouwing verantwoordelijk.

Het terrein voor het slot werd vroeger door de monniken gebruikt als groententuin, maar doet tegenwoordig dienst als herinnering aan het Verzet, o.a. dankzij een door Umberto Mastroiani vervaardigd monument.

Fortezza Albernoz, Urbino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email