Kasteel Volterra

Het Fortezza Medicea van Volterra is op het hoogste punt van de rots waarop het historische centrum van de stad zich bevindt gebouwd. Het bestaat uit een ouder en een nieuwe gedeelte, die respectievelijk Rocca Vecchia en Rocca Nuova worden genoemd. Deze worden met elkaar verbonden door een dubbele binnenplaats en een galerij die Cammino di Ronda genoemd wordt.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Fortezza Medicea – Via di Porta Selci, 56048 – Volterra. Telefoon: +39 0588 86099. Openingstijden: Van 16 Maart tot 1 November kan het fort enkel op maandag van 12.00 tot 18.00 bezocht worden. Men dient vooraf te reserveren.

Kasteel Volterra

Fortezza Medicea Kasteel Volterra
Het kasteel van Volterra, met de Mastio.

De Rocca Vecchia is in 1343 door hertog d’Atene Gualtieri VI di Brienne in opdracht van de adelstand van de stad gebouwd. Middenin het fort staat een toren die de Femmina (“Vrouwspersoon”) genoemd wordt. Binnen deze toren bevond zich oorspronkelijk een gevangenis, die later plaats moest maken voor een wateropslagplaats.

De Rocca Nuova is door Lorenzo de’ Medici gebouwd en staat op de plek waar zich voorheen het Palazzo dei Vescovi bevond. Dit laatste gebouw was in 1472 bij de belegering door de Florentijnen met de grond gelijk gemaakt.

Het is een enorm vierkant fort met in het midden een toren die net zo groot is als de vier hoektorens samen. Nadat Volterra door Florence overmeesterd was, werd het kasteel door de overheersers als gevangenis gebruikt.

Tijdens de strijd voor de Italiaanse eenheid werden de vrijheidsstrijders er opgesloten en ook tegenwoordig doet het nog als gevangenis dienst.

Vanaf de top van de Mastio, zoals de grote toren heet, heeft men een schitterend uitzicht. Dit reikt zelfs tot het eiland Corsica.

Via di Porta Selci – Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email