Fortezza Medicea Montepulciano

Het Fortezza Medicea van Montepulciano is in opdracht van de Republiek Siena in de 13e eeuw ontworpen. Tegenwoordig wordt een deel van dit voormalige kasteel als expositieruimte gebruikt.

Fortezza Medicea Montepulciano

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via di San Donato – Montepulciano. Telefoon: +39 0578 757341. Openingstijden en toegangsprijs: Afhankelijk van de exposities.

Geschiedenis en beschrijving

Fortezza Medicea Montepulciano
Fortezza Medicea

Wat nu bekend staat als het Fortezza Medicea is in 1261 door de toenmalige machthebbers, de Republiek Siena, gebouwd. De laatste verbouwing, onder de architect Antonio Sangallo il Vecchio, vond echter plaats toen de Medici aan de macht waren en dit verklaart dus de tegenwoordige naam.

In de tussentijd was het fort, als gevolg van de vele oorlogen tussen Siena en Florence, ettelijke keren verwoest en weer opgebouwd.

In 1885 vond een grote restauratie plaats, onder leiding van de architect Augusto Corbi. Deze uit Siena afkomstige architect was ook verantwoordelijk geweest voor de verbouwing van het Teatro Poliziano.

Tegenwoordig is een deel van het gebouw in handen van de Amerikaanse Kennesaw State University of Georgia. De overige ruimtes worden voor de jaarlijkse Mostra dell’Artigianato gebruikt.

Fortezza Medicea, Montepulciano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email