Fotografiemuseum Brescia

Het Fotografiemuseum (Museo Nazionale della Fotografia) van Brescia belicht de geschiedenis van de fotografie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van foto- en filmtoestellen van het einde van de 18e eeuw tot de huidige tijd. Ook zijn er duizenden foto’s te zien en is er een bibliotheek met meer dan negenduizend boeken over fotografie.

Fotografiemuseum Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Italiaanse naam: Museo Nazionale Della Fotografia. Adres: Vicolo San Faustino 2 – 25122 – Brescia (tel. +39 03049137). Website: www.museobrescia.net. Openingstijden: Van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur; zaterdag, zon- en feestdagen van 16.00 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag, vrijdag. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Het Fotografiemuseum van Brescia is in 1953 gesticht. De verzameling bestaat uit ongeveer achtduizend voorwerpen, waaronder foto- en filmtoestellen. Een van de hoogtepunten wordt gevormd door het oudste fototoestel ter wereld.

De verzameling foto’s bestaat uit ongeveer driehonderdduizend werken van beroemde en minder bekende fotografen uit de hele wereld.

De bibliotheek herbergt negenduizend aan de fotografie en de filmkunst gewijde boeken en tijdschriften.

Vicolo San Faustino, 2 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email