Galata Scheepvaartmuseum Genua

Zeg het voort
Share

Het Galata Museo del Mare in Genua is het grootste zeevaartmuseum van de Middellandse Zee. De zetel van het museum is het oudste gebouw dat nog overeind staat bij het voormalige scheepsdok van de stad, de Darsena. Behalve levensgrote modellen van oude schepen kan men hier ook meemaken hoe het is om als arme emigrant in het Amerika van de vorige eeuw aan te komen.

Weetjes Galata Scheepvaartmuseum Genua

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Calata de Mari 1 – 16126 Genova. Telefoon: +39 0102345655. Openingstijden: Van 10.00 tot 19.30 uur. Van November t/m Februari gaat het museum op weekdagen al om 18.00 uur dicht. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs museum: 10 Euro (kinderen 4-12: 7 Euro; kinderen 0-3: Gratis). Museum + onderzeeër: 17 Euro (kinderen 4-12: 12 Euro; kinderen 0-3: Gratis). Aquarium + museum + onderzeeër: 38 Euro (kinderen 4-12: 23 Euro; kinderen 0-3: Gratis). Aquarium + museum + onderzeeër + Tropische Tuin + Zuidpoolmuseum + Biosfera + Bigo Panoramische Lift: 49 Euro (kinderen 4-12: 29 Euro; kinderen 0-3: Gratis).

Geschiedenis en beschrijving

Galata Scheepvaartmuseum Genua

Galata Museo del Mare

Het gebouw is in het jaar 2000 geheel verbouwd door de Spaanse architect Guillermo Vasquéz Consuegro, wiens futuristische project gekozen werd uit in totaal 48 verschillende ideeën. Het oorspronkelijke paleis was tussen 1599 en 1610 gebouwd. Hij liet een glazen constructie om het originele gebouw neerzetten, zodat er veel winkelruimte gecreëerd werd.

Het museum zelf beschikt over een verzameling van zesduizend objecten, die de geschiedenis van de haven van Genua belichten. Een van de hoogtepunten is een nauwgezette reconstrucctie van een 17e eeuwse Genovese galei. Het is verder mogelijk de delen van het oude Arsenaal te bezichtigen, alsmede de wapenkamer van de Darsena.

Met behulp van multimedia kunnen atlassen uit de 16e eeuw bekeken worden. Ook kan men een 19e eeuws piratenschip betreden en er kan een virtuele reis om een stormachtige Kaap Hoorn meegemaakt worden.

In de Sala del Piroscafo kan men aan het roer van een stoomschip de hele wereld bevaren. De speciale tentoonstelling “La Merica” toont hoe het eraan toeging bij de 20e eeuwse grootscheepse emigratie naar Amerika, terwijl het vanaf 2010 mogelijk is de onderzeeër Nazario Sauro te bezoeken. Deze ligt in het bekken voor het museum.