Lanterna Genua

De Lanterna is een vuurtoren in Genua. Het gebouw is 76 meter hoog, wat het tot de op één na hoogste vuurtoren van Europa maakt. De huidige constructie is in 1543 gebouwd. Aan de voet van de toren bevindt zich het Museo della Lanterna. De vuurtoren wordt beschouwd als het symbool van de stad.

Weetjes Lanterna Genua

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: La Lanterna, Via alla Lanterna – 16126 Genova. Telefoon: +39 349 2809485. Openingstijden: Elke zaterdag, zondag en feestdag van 14.30 tot 18.30 uur. Gesloten: 25 December, 1 Januari. Het bezoek omvat de Lanterna zelf, de promenade, de verdedigingswerken en het park. Toegangsprijs: 6 Euro. Kinderen jonger dan 6 en gehandicapten: Gratis. Toegang tot het eerste terras is gratis. Het is niet nodig te reserveren. Bij slecht weer kan het zijn dat de vuurtoren niet toegankelijk is. Wanneer men enkel het park wil bezoeken kost dit 2 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

Lanterna Genua
Lanterna nu

Hoewel de Lanterna oorspronkelijk in de middeleeuwen (1128) gebouwd is, stamt de huidige constructie uit 1543.

De vuurtoren staat op een 40 meter hoge rots. Wanneer men de 172 treden tot het eerste terras beklimt wordt men beloond met een schitterend panorama over de haven en het historische centrum van de stad. Wie helemaal naar de top wil zal 365 treden op moeten. Dit is echter niet toegestaan voor toeristen.

In het museum aan de voet van het gebouw kan men 150 filmpjes zien waarin inwoners van Genua de geschiedenis van de stad vertellen.

Het rode kruis met de kroon erboven dat op de toren te zien is is het wapenschild van de stad.

De Lanterna is met de Terminal Traghetti (“Veerboten”) verbonden door middel van een voetgangerspad dat 800 meter langs de 17e en 18e eeuwse muren van de stad loopt.

Fotogalerij Torre della Lanterna Genua

RSS
Follow by Email