Piazza De Ferrari Genua

Het Piazza de Ferrari is het centrale plein van Genua. Het is op dit plein dat de oude en de moderne stad elkaar ontmoeten. De Via XX Settembre, die vanaf het plein in oostelijke richting loopt, is de slagader van het nieuwe deel van de stad. Het plein wordt omgeven door een aantal monumentale, historische gebouwen. De opvallendste hiervan zijn het Palazzo Ducale, het Teatro Carlo Felice en de Sant’Ambrogio Kerk.

Weetjes Piazza De Ferrari Genua

Het Piazza de Ferrari bevindt zich aan de rand van het oudste deel van de stad. Het is ook het plein waar het moderne Genua begint. Het grootste deel van de statige paleizen rond het plein wordt door banken en verzekeringsmaatschappijen in beslag genomen. In het midden staat een fontein met een groot rond bekken.

Het Teatro Carlo Felice wordt gekenmerkt door de 19e eeuwse neo-klassieke façade. Voor dit gebouw staat een bronzen ruiterstandbeeld, dat Giuseppe Garibaldi verbeeldt.

De zijkant van het Palazzo Ducale is opvallend beschilderd. Dit paleis is oorspronkelijk in de 13e eeuw opgetrokken, maar later vaak gerestaureerd. De façade stamt uit de 19e eeuw. Tegenwoordig is het de zetel van o.a. een aantal gemeentekantoren.

De Sant’Ambrogio Kerk is in de 16e eeuw opgetrokken. Zowel bij het hoofdaltaar als bij het 3e altaar aan de linkerzijde zijn schilderijen van Rubens te zien.

Het neo-barokke gebouw aan de oostzijde van het Piazza De Ferrari is het Palazzo della Borsa (“Beurs”).

Ook het Palazzo della Regione Liguria staat aan het plein.

In het Palazzo dell’Accademia Ligustica wordt vooral lokale kunst tentoongesteld.

Belangrijke straten die op het plein uitkomen zijn de Via XX Settembre en de Via Roma. Vanaf deze laatste straat kan men het Galleria Mazzini winkelcentrum betreden. De Via XX Settembre en de zijstraten worden omlijnd door grote, statige art nouveau paleizen.

The imposing 19th-century Neo-Baroque building on the east side is the Exchange (Borsa), and the Accademia Ligustica di Belle Arti holds sculptures from Genoa and Liguria, along with other art. At the corner of Via Roma, from which you can access the Galleria Mazzini shopping arcade, stands the Teatro Carlo Felice, built in 1828, and rebuilt after World War II. Among Italy’s finest and largest opera houses, this new state-of-the-art venue has flawless acoustics and hosts concerts and jazz along with opera.

Openbaar vervoer

Metro: De Ferrari (MM); bus: 15, 17, 35, 37, 42, 44, 607, 635, 641, 685, 686, 687 (Dante1/DE Ferrari).

Piazza Raffaele de Ferrari – 16121 Genua

RSS
Follow by Email