Gesù e Maria Kerk Reggio Calabria

De Gesù e Maria Kerk is een van de meest centrale toeristische attractie van Reggio Calabria. De kerk zoals ze nu te zien is stamt uit de 30’er jaren van de vorige eeuw. De grootste trekpleister wordt gevormd door een aantal standbeelden in de crypte die op Goede Vrijdag door de stad gedragen worden.

Gesù e Maria Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via del Torrione, 101/F/G, 89127 Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 897032. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Gesù e Maria Kerk Reggio Calabria
Gesù e Maria Kerk

De Jesus en Maria Kerk staat aan de Via del Torrione in het centrum van de stad. De huidige aanblik van de kerk is het resultaat van een verbouwing die noodzakelijk geworden was nadat ze zwaar beschadigd was bij de aardbeving van 1908.

De architect van het nieuwe project was Gino Zani.

Het interieur van de kerk bestaat uit drie schepen.

De belangrijkste attracties in het rechterschip zijn het grafmonument voro Molinari (17e eeuw) en een houten kruisbeeld uit de 19e eeuw.

Andere trekpleisters zijn een bronzen “Kruisweg”, twee engelen die een troon hooghouden, twee koorlessenaars en het door Ennio Tassei gebeeldhouwde paneel bij het hoofdaltaar.

In de crypte worden papier-maché standbeelden van de hand van beeldhouwers uit de Napoletaanse school bewaard. Deze worden varette genoemd en worden op Goede Vrijdag in een processie door de stad gedragen.

Via del Torrione, 101/F/G – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email