Grieks Theater Syracuse

Het Grieks Theater van Syracuse bevindt zich in het Parco Archeologico della Neapolis, op een uitloper van de Monte Temenite. Het is vrijwel geheel in de rotsen uitgegraven en werd ook voor volksbijeenkomsten gebruikt. Gedurende de keizertijd werd het gebruikt om er spelen, waaronder gladiatorengevechten, te houden.

Grieks Theater Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale Paradiso – Syracuse (tel. +39 0931 66206). Openingstijden: Van 08.30 tot 19.30 (kassa sluit om 18.00 uur). Toegangsprijs: 10 Euro; leeftijd 18-25: 5 Euro; jonger dan 18: Gratis. Eerste zondag van de maand gratis. Combi-ticket Teatro Greco + Paolo Orsi Museum of Galleria Palazzo Bellomo: 13,50 Euro; leeftijd 18-25: 7 Euro; jonger dan 18: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Grieks Theater Syracuse
Grieks Theater

Het Teatro Greco van Syracuse behoort tot beroemdste theaters uit de oudheid. Het is in de 5e eeuw voor Christus gebouwd en twee eeuwen later gerestaureerd.

In de Romeinse tijd werd het vergroot om er gevechten tussen gladiatoren te kunnen houden.

Zoals bij alle Griekse theaters werd de plek zorgvuldig gekozen, zodat men een schitterend utizicht had over de zee, het eiland Ortygia en de haven.

De in de rotsen uitegraven tribunes zijn vrijwel perfect bewaard gebleven, terwijl de cavea en de scena uit de Romeinse tijd verloren zijn gegaan. De grote stenen die deel uit maakten van het monument werden in de 16e eeuw door de Spanjaarden gebruikt om de verdedigingsmuren van Ortygia te bouwen.

De structuur beschikte vroeger over een met standbeelden versierd terras.

Gedurende de zomermaande wordt het nog steeds gebruikt voor cencerten en theatervoorstellingen.

Viale Paradiso – Syracuse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email