Grosseto

Grosseto is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam. Het is tevens de grootste stad van de provincie en een belangrijk agricultureel centrum. De stad ligt aan de kust en heeft meer dan tachtigduizend inwoners. De stad is redelijk welvarend en goed georganiseerd.

Alles over Grosseto

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Duomo 1 – 58100 Grosseto, Italië. Telefoon: +39 0564488111. De postcode is 58100 en het kengetal is 0564. De zetel van de Provincie Grosseto bevindt zich op het Piazza Dante.

Geschiedenis

Stadsmuren Grosseto

Deel van de stadsmuren

Grosseto is nu de provinciehoofdstad, maar in de Etruskische tijd bestond het nog niet en was Roselle de belangrijkste stad in de streek. Dit duurde tot na het begin van de middeleeuwen. De stad maakte deel uit van de Republiek Siena en werd daarna door het Groothertogdom van de Medici ingelijfd. Men begon de streek te ontwikkelen en nadat de moerassen drooggelegd waren werd Grosseto pas een belangrijk landbouwcentrum. (Geschiedenis Grosseto)

Bezienswaardigheden

Het belangrijkste plein van de stad is het Piazza Dante. Het is op dit plein dat de San Lorenzo Kathedraal van de stad zich bevindt. Andere kerken zijn de San Pietro Kerk en de San Francesco Kerk. Het Fortezza Medicea is het oude kasteel van de stad. Het Palazzo Aldobrandeschi doet tegenwoordig dienst als provinciezetel.

Openbaar Vervoer/Met de Auto

Grosseto bevindt zich op minder dan 200 kilometer ten noorden van Rome. Het ligt op meer  dan 100 kilometer ten zuiden van Pisa en Livorno. De afstand tot Florence is ook iets meer dan 100 kilometer.

Vliegveld: De stad beschikt over een eigen vliegveld, dat Baccarini (of eigenlijk Aeroporto della Maremma “Corrado Baccarini”) heet. Dit wordt echter niet door toeristen gebruikt.

Openbaar vervoer: Vanuit Rome is er een direkte en regelmatige treinverbinding. De reistijd ligt tussen de anderhalf en de twee uur. Ook vanuit Pisa, Livorno en Siena zijn er direkte treinverbindingen. Vanuit Florence moet U overstappen in Viareggio, Siena of Pisa.

Met de auto: Zowel vanuit Rome (in noordelijke richting) als vanuit Pisa en Livorno (naar het zuiden) volgt U de E80 die direkc naar Grosseto voert. Vanuit Siena volgt U de SS223 tot Uw bestemming. Vanuit Florence volgt U eerst de Raccordo Autostradale Firenze-Siena.

Grosseto, Toscane, Italië