Historische Gebouwen Ravenna

Rocca di Brancaleone

De Rocca di Brancaleone is een in opdracht van de Venetiaanse Republiek gebouwd kasteel. De bouw begon in 1457. Het bouwwerk bestaat uit het eigenlijke kasteel en de citadel, waar de troepen gelegerd waren. In de Torre della Cappella boven de ingang zijn twee bas-reliëfs te zien. De eerste verbeeldt de “Leeuw van Venetië” en is door Marino di Marco Cedrini gemaakt. De tweede verbeeldt een “Madonna met Kind”. (Adres: Via Rocca Brancaleone.)

Rasponi Crypte en Palazzo della Provincia

Het Palazzo della Provincia is in de vorige eeuw op een oud herenhuis gebouwd. Van dit herenhuis, dat Palazzo Rasponi heette, kan men de familiecrypte en de hangende tuin nog bezichtigen. Het vloermozaïek van de crypte was afkomstig uit een 6e eeuwse kerk in de deelgemeente Classe.

Palazzo Merlato

Het Palazzo Merlato is een historische gebouw uit de tijd van Keizer Theodorik, dat echter gedurende de Venetiaanse overheersing geheel gerenoveerd is. Van het oorspronkelijke paleis staan de zuilen nog overeind. Binnen het gebouw zijn fresco’s uit de eerste helft van de 16e eeuw te zien. De kantelen (merli) waaraan het de naam te danken heeft zijn er ter gelegeheid van een pauselijk bezoek in 1857 geplaatst. (Adres: Piazza del Popolo.)

Palazzo Rasponi dalle Teste

Het Palazzo Rasponi dalle Teste heeft zijn naam te danken aan de mensen- en leeuwenkoppen die de architraven boven de ramen sieren. Het is in het begin van de 18e eeuw naar een ontwerp van Luca Danesi gebouwd. (Adres:  Piazza John Fitzgerald Kennedy, 12.)

Dante Alighieri Theater

Het Teatro Dante Alighieri is in 1852 door de Ventiaanse architecten Tommaso en Giovan Battista Meduna ontworpen. Deze hadden al eerder aan de leiding gestaan van een restauratie van het beroemde Fenice Theater in Venetië zelf. (Adres: Via Angelo Mariani, 2.)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *