Historische Gebouwen Reggio Calabria

De belangrijkste historische gebouwen van Reggio Calabria zijn helaas iets minder historisch dan in de meeste Italiaanse steden het geval is. Dit komt doordat de aardbeving van 1908 een groot deel van Reggio met de grond gelijk maakte en alles dus opnieuw opgebouwd moest worden.

Historische Gebouwen Reggio Calabria

Palazzo Municipale (of Palazzo San Giorgio)

Het Palazzo Municipale (“Gemeentegebouw”) van Reggio Calabria heet eigenlijk Palazzo San Giorgio. en heeft de façade aan het Piazza Italia. Zoals de naam aangeeft is het de zetel van het gemeentehuis van de stad. Het is in de 20’er jaren van de 20e eeuw opgetrokken.

Palazzo della Prefettura (of Palazzo del Governo)

Het Palazzo della Prefettura is een van de regeringsgebouwen aan het Piazza Italia, die na de aardbeving van 1908 opgetrokken zijn. Het paleis staat ook bekend onder de naam Palazzo del Governo. Het is het eerste gebouw in dat stad dat gebouwd is om weerstand te bieden aan eventuele nieuwe aardschokken.

Palazzo della Provincia (of Palazzo Foti)

Palazzo della Provincia Reggio CalabriaHet Palazzo della Provincia heette tot 2015 Palazzo Foti. Het staat eveneens aan wat vroeger het Piazza Vittorio Emanuele II was en nu Piazza Italia heet. Het is de zetel van het Provinciale Administratiekantoor. De officiële naam is nu Palazzo Corrado Alvaro.

Palazzo Campanella

Palazzo Campanella - Historische Gebouwen Reggio CalabriaHet Palazzo Campanella is een historisch gebouw en de huidige zetel van het Consiglio Regionale van Calabrië. Het staat in de Via Cardinale Portanova, in het noordoostelijke deel van het historische centrum van de stad. Het bestaat uit een aantal met elkaar verbonden gebouwen, rond een centraal plein.

Palazzo di Giustizio

Het Palazzo di Giustizia is een uiterst modern, in 2002 ontworpen en onder Paolo Farinelli opgetrokken paleis. Het bestaat uit twee verschillende gebouwen, die met elkaat verbonden zijn. Het staat in de Via Sant’Anna II Tronco, in het centrum van de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email