Historische Gebouwen Sassari

Het bekendste historische gebouw van Sassari is het Palazzo Ducale, dat tegenwoordig als gemeentehuis dienst doet. Andere middeleeuwse en Renaissance paleizen zijn eveneens omgevormd tot zetels van museums, banken en gemeentekantoren.

Historische Gebouwen Sassari

Palazzo Ducale

Het Palazzo Ducale is tegen het einde van de 19e eeuw in opdracht van Don Antonio Manca gebouwd, nadat hij tot Graaf van Asinara was benoemd. Het staat midden in het historische centrum en verving het voormalige familiehuis. Een aantal al bestaande woningen werd in het project geincorporeerd. Nadat het in 1878 de zetel van het gemeentehuis was geworden werd het in 1899 door de stad gekocht.

Palazzo della Provincia

Het Palazzo della Provincia is het opvallendste gebouw aan het centrale plein van Sassari, Piazza d’Italia. Dit heeft er gedeeltelijk mee te maken dat het de hele noordzijde van het plein in beslag neemt. Gedurende de zomer worden er allerhande evenementen georganizeerd.

Palazzo Giordano-Apostoli

Het Palazzo Giordano-Apostoli staat tegenover het Palazzo della Provincia, aan de zuidkant van het plein. Het grootste deel van dit gebouw, dat nu dienst doet als zetel van een bank, is ontworpen door Giuseppe Pasquali, terwijl Luigi Fasoli voor de versieringen en verfijningen zorg droeg.

Palazzo D’Usini

Het Palazzo D’Usini heeft de voorgevel aan het Piazza Tola. Het is in 1577 in opdracht van Don Jaime Manca op een al bestaande Gotische constructie gebouwd. Het hoort tot de bekendste Renaissance gebouwen van de stad. De tweede verdieping is later toegevoegd. Het is de huidige zetel van de Gemeentelijke Bibliotheek.

Palazzo della Frumentaria

Palazzo della Frumentaria - Historische Gebouwen SassariHet Palazzo della Frumentaria (Via delle Muraglie, 2) is een historisch gebouw dichtbij de voormalige Porta Macello stadspoort. De Frumentaria, zoals de Sassaresi het noemen, was oorspronkelijk bedoeld als graanopslagplaats, maar werd in de 19e eeuw tot kazerne omgevormd. Tegenwoordig is het de zetel van het Museo della Cittá.

Palazzo dell’Insinuazione

Het Palazzo dell’Insinuazione is in 1874 gebouwd door een aantal 16e eeuwse structuren samen te voegen. Voorheen werden hier de notariële archieven bewaard, maar sinds het paleis in 1985 door de gemeente aangeschaft is is het de zetel van de Historische Archieven van Sassari geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email