Historische Gebouwen Urbino

Het meest imposante historische gebouw in Urbino is meteen de grootste attractie van de stad, het Palazzo Ducale. Uiteraard staan er in het oude centrum nog een aantal mooie middeleeuwse en Renaissance gebouwen, waarvan het Palazzo Albani het bekendst is.

Historische Gebouwen Urbino

Palazzo Ducale

Palazzo Ducale - Historische Gebouwen UrbinoHet beroemdste en belangrijkste monument van Urbino is het Palazzo Ducale, dat wordt beschouwd als een van de mooiste Renaissance gebouwen in Italië. De twee torens van het paleis vormen het symbool van de stad. Het is onder andere de zetel van de Galleria Nazionale delle Marche.

Palazzo Albani

Het Palazzo Albani is in de 15e eeuw gebouwd, door verschillende als bestaande constructies samen te voegen. De van oorsprong Nederlandse architect Vanvitelli was een van de kunstenaars die verantwoordelijk was voor de versieringen in het gebouw. Het doet nu dienst als zetel van enige universiteitsfaculteiten.

Geboortehuis Raphaël

Geboortehuis Raphael UrbinoHet Geboortehuis van Raphaël (en diens vader) bevindt zich in Urbino. In het huis, dat als museum gebruikt wordt, zijn ook schilderijen van de hand van de vader van de beroemde meester te zien. Een van de schilderijen die er te zien zijn zou door een jong Raphaël zelf geschilderd hebben kunnen zijn.

Fortezza Albernoz

Fortezza Albernoz UrbinoHet Fortezza Albornoz is het fort dat vanaf de Pian del Monte heuvel boven Urbino uittorent en een schitterend uitzicht over de omtrek biedt. Een deel van het fort, dat in de loop der eeuwen vaak verbouwd is, doet tegenwoordig dienst als publiek park. Er is ook een museum gewijd aan middeleeuws wapentuig in gevestigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email