Casa Museo Ivan Bruschi Arezzo

Het Casa Museo Ivan Bruschi is een museum in Arezzo. Het is gehuisvestigd in het 14e eeuwse Palazzo del Capitano del Popolo. De tentoonstelling bestaat uit de door deze antiquair bij zijn dood nagelaten zeer eclectische verzameling kunst.

Weetjes Ivan Bruschi Museum Arezzo

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Casa Museo Ivan Bruschi is Corso Italia 14 – 52100 Arezzo (tel. +39 0575 – 354126). Bus: LFCS2. Openingstijden: 10.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: 5 Euro. Jongeren dan 18 en 65+’ers: 3 Euro. Kinderen jonger dan 6: Gratis.

Weetjes Ivan Bruschi Museum

Ivan Bruschi was een beroemde antiquair uit Arezzo en ook de drijvende kracht achter de bekende Fiera Antiquaria die elk jaar in de stad gehouden wordt. De collectie van het museum bestaat uit de verzameling die hij aan het einde van de 20e eeuw nagelaten heeft. De objecten die er tentoongesteld worden zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en uit verschillende tijdperken, te beginnen met de prehistorie. Bruschi begon de collectie in de 60’er jaren en voegde er gelijdelijk steeds meer schilderijen, beeldhouwwerken, meubelen, etc. aan toe. Er zijn meer dan 10.000 objecten te zien.

Palazzo del Capitano del Popolo

Het gebouw zelf is een perfecte achtergrond voor de verzameling. Zoals aan de grote hoeveelheid wapenschilden op de façade te zien is was het gedurende de middeleeuwen een van de belangrijkste gebouwen van Arezzo.

Casa Museo Ivan Bruschi – Corso Italia 14, Arezzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *