Jezuïtenkerk Sciacca

De Jezuïtenkerk (Chiesa dei Gesuiti) in het Siciliaanse Sciacca stamt uit de 17e eeuw. Zoals gewoonlijk bu Jezuïtenkerken bestaat het heiligdom uit een enkel schip. Tegenwoordig staat de kerk beter bekend als Chiesa del Collegio.

Jezuïtenkerk Sciacca

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Roma, 7 – Sciacca. Telefoon: . Openingstijden: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00. Toegangsprijs: Gratis. (NB: Vanwege de Covidcrisis kunnen de openingstijden verschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis en beschrijving

De Chiesa del Collegio is gebouwd op een in de 17e eeuw met de grond gelijk gemaakt paleis. De bouw werd mogelijk gemaakt door een donatie van 15,000 scudi door Giovanni Battista Perollo.

De kerk is in 1615 ingewijd, al is de barokke façade nooit voltooid. Als eerbetoon aan de gulle gever, werd de kerk aan Johannes de Doper (Giovanni Battista, in het Italiaans) gewijd. Aangezien ze echter verbonden was aan het Jezuïtencollege, kwam de naam Chiesa del Collegio in zwang. Het college zelf doet tegenwoordig als stadhuis dienst.

Het was vroeger mogelijk de mis verborgen achter een gordijn vanaf een balustrade bij te wonen.

De kerk bestaat uit één schip met met elkaar verbonden zijkapellen en altaars. Zo ontstond er, inclusief de pastorie, één grote ruimte, waardoor de aandacht vanzelf naar de mis getrokken werd en er geen afleiding mogelijk was.

Jezuïtenkerk Sciacca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email