Kasteel Brescia

Het Kasteel van Brescia is gebouwd op de plek waar zich in de Romeinse tijd een indrukwekkende tempel bevond. De heuvel waarop het slot staat is sinds de middeleeuwen steeds sterker beveiligd. Na de Torre Mirabella volgde de Mastio Visconteo in de 13e eeuw en vervolgens de Bastions. Tegenwoordig zijn er twee museums (het Museo del Risorgimento en het Wapenmuseum) gehuisvestigd. Vanaf de tuin heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving.

Kasteel Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via del Castello, 10 – 25121 Brescia (tel. +39 0302977833 of 0302977834). Metro: Vittoria. Openingstijden: Van 07.00 tot 22.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Het kasteel van Brescia heeft een omtrek van ongeveer 300 bij 250 meter, wat betekent dat het de heuvel Cidneo geheel in beslag neemt.

Bij de toegangspoort is een Venetiaanse leeuw te zien. De poort is in de 16e eeuw in de verdedigingsmuur gebouwd.

Aan de noordkant van het complex staan twee voormalige graanopslagplaatsen die Grande Miglio en Piccolo Miglio genoemd worden. Deze gebouwen zijn tussen 1597 en 1598 opgetrokken. De Grande Miglio is de zetel van Museo del Risorgimento.

De Mastio Visconteo staat meteen links na de ophaalbrug. Deze donjon is in 1343 gebouwd en is het oudste deel van het kasteel. Het gebouw is na een restauratie in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Het doet nu dienst als zetel van het Wapenmuseum.

De Torre Mirabella staat aan de oostkant van het kasteel, op een plein van waaraf men een mooi panorama over de omgeving heeft. Ook vanaf de bastions en de vestingwal is er een mooi uitzicht over de stad.

Via del Castello, 10 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email