Santa Margherita Kathedraal Tarquinia

De Santa Margherita Kathedraal is de belangrijkste kerk van Tarquinia. De belangrijkste attraktie in de kerk wordt gevormd door de door Antonio da Viterbo geschilderde plafondschilderingen op het gewelf van de apsis.

Santa Margherita Kathedraal Tarquinia

Adres en Openingstijden

Het adres van de Duomo di Santa Margherita is Piazza del Duomo – 01016 Tarquinia. Toegang tot de kathedraal is gratis. Ze is tussen de middag een aantal uren gesloten.

Weetjes Santa Margerita Kathedraal Tarquinia

De Duomo is gebouwd op al vroegere construkties uit de 12e tot de 14e eeuw. De kerk is in 1643 door brand verwoest, na enige jaren eerder door Bisschop Bartolomeo Vitelleschi vergroot te zijn. Hierna is ze in verschillende fases weer opgebouwd.

De laatste restauratie vond plaats in de 19e eeuw, o.l.v. de architekt Francesco Dasti.

Het interieur van de kerk doet vrij onopgesmukt aan, op enige met mooie plafondschilderingen versierde delen na. Het bestaat uit drie schepen, die door half-ronde bogen van elkaar gescheiden worden.

In de pastorie zijn nog enige elementen te zien die er al waren voordat de brand de kathedraal ernstig beschadigde.

De façade is in de 20e eeuw door Pietro Magnani gerestaureerd.

De officiële naam van de kerk is Concattedrale dei Santi Margherita e Martino.

Bezienswaardigheden Santa Margherita Kathedraal

De grootste trekpleister van de kathedraal zijn de door Antonio da Viterbo (bijgenaamd il Pastura) geschilderde fresco’s die “Gebeurtenissen uit het Leven van de Maagd” verbeelden en tussen 1508 en 1509 geschilderd zijn. In deze apsis aan het einde van het centrale schip bevindt zich ook het antieke hoofdaltaar, dat van meerkleurig marmer gemaakt is.

Piazza del Duomo Tarquinia

Behalve de noordkant van het Piazza del Duomo, di vrijwel geheel door de façade van de kathedraal in beslag genomen wordt, is ook de westkant erg pittoresk. Deze wordt aan de rechterkant ingesloten door de klokkentoren van de Duomo zelf, en aan de linkerzijde door één van de vele torens die het centrum van Tarquinia rijk is.

Santa Margherita Kathedraal, Tarquinia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email