Ken Damy Hedendaagse Fotografiemuseum Brescia

Het Ken Damy Hedendaagse Fotografiemuseum zetelt in de Loggia delle Mercanzie in Brescia. Behalve als tentoonstellingsruimte wordt het ook gebruikt om er cursussen te geven. Het museum is in 1990 door de fotograaf naar wie het genoemd is gesticht.

Hedendaagse Fotografiemuseum Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Italiaanse naam: Museo Ken Damy Di Fotografia Contemporanea. Adres: Corsetto di Sant’Agata, 22 – 25122 Brescia (tel. +39 0303758370). Openingstijden: Donderdag t/m zaterdag van 15.30 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis (behalve wanneer er speciale tentoonstellingen zijn).

Geschiedenis en beschrijving

Ken Damy Hedendaagse Fotografiemuseum Brescia
Ingang van het Ken Damy Museum

Het Ken Damy Museum bevindt zich in de 16e eeuwse Loggia delle Mercanzie, die dankzij het de mooie plafondschilderingen zelf ook de moeite van een bezoek waard is.

Ken Damy, wiens echte naam Giuseppe Damiani is, stichtte het museum in 1990 en richt zich op het organizeren van overzichtstentoonstellingen van Italiaanse zowel als internationaal beroemde fotografen.

De permanente tentoonstelling bestaat onder andere uit een verzameling daguerrotypen. Deze door Louis Daguerre in het begin van de 19e eeuw ontworpen wijze van fotograferen werd rond 1860 door moderne methodes vervangen.

Er zijn een groot aantal foto’s uit de Eerste Wereldoorlog te zien en er is een hele zaal gewijd aan de Italiaanse fotograaf Mario Giacomelli.

Corsetto Sant’Agata 22 25122 Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email