Kerken Agrigento

Agrigento beschikt over een groot aantal kerken, waarvan de Kathedraal natuurlijk het belangrijkst is. Andere mooie kerken zijn de Santo Spirito Abdij en de San Domenico Kerk. Het klooster dat bij de eerste hoorde is nu de zetel van een museum, dat van de tweede huisvestigt het gemeentehuis van de stad.

Kerken Agrigento

Duomo (Kathedraal)

Kathedraal - Kerken Agrigento

De Kathedraal (Via Duomo) van Agrigento is in opdracht van de Normandische bisschop Gerlando tussen 1093 en 1099 gebouwd. De vele verbouwingen hebben voor een verscheidenheid aan stijlen gezorgd. Wanneer men achter het hoofdaltaar fluistert kan dit 82 meter verder bij het portaal gehoord worden.


Santo Spirito Abdij

Santo Spirito Abdij - Kerken Agrigento

De Abbazia Di Santo Spirito (Cortile Santo Spirito, 1-6) bestaat uit een kerk en een klooster en is rond het jaar 1290 gesticht. Hoogtepunten zijn de kloostergang en de met een mooi portaal en roosvenster versierde voorgevel. Het klooster doet nu dienst als Archeologisch Museum.


Chiesa Dell’Addolorata

De Chiesa Dell’Addolorata (Via Giuseppe Garibaldi, 199-209) is een barokke kerk in de wijk Rabato. Onder de kerk bevinden zich een aantal grotten, waarin een model te zien is van een deel van deze wijk zoals die er in de 19e eeuw uitzag. Grootste trekpleister in de kerk zelf is een houten Madonna- standbeeld.


San Nicola Kerk

Chiesa di San Nicola - Kerken Agrigento

De San Nicola Kerk (Via Passeggiata Archeologica) staat naast wat er nog overgebleven is van de antieke Ekklesiasteron. De grootste attraktie van de kerk is een sarcofaag uit de 2e eeuw. Ook zijn er een aantal schilderijen en beeldhouwwerken uit de 16e eeuw te zien.


San Francesco di Paola Kerk

De Chiesa Di San Francesco Di Paola (Via Giuseppe Garibaldi, 151) is na drie jaar wegens restauratiewerkzaamheden gesloten te zijn geweest sinds 2010 weer open.


San Giuseppe Kerk

De Chiesa Di San Giuseppe bevindt zich in de Via Atenea, een van de belangrijkste straten van Agrigento.


Purgatorio Kerk

Kerken Agrigento

De Purgatorio Kerk in het Piazza Purgatorio staat ook bekend als de San Lorenzo Kerk. Met de bouw werd in het begin van de 16e eeuw begonnen, maar ze werd pas ver in de volgende eeuw voltooid. Tegenwoordig doet ze enkel nog dienst als ruimte voor allerlei evenementen.San Pietro Kerk

De Chiesa Di San Pietro (Adres: Via Empedocle) in de huidige versie is het resultaat van een verbouwing in de 18e eeuw. De sobere façade wordt opgeluisterd door een houten portaal met aan weerszijden twee zuilen.


Santa Maria Dei Greci Kerk

De Santa Maria dei Greci Kerk (Salita Santa Maria dei Greci, 24) is de oude Grieks-Byzantijnse Kathedraal van de stad. Ze is gebouwd op een oude Dorische tempel, die waarschijnlijk aan Athene gewijd was. Dankzij een plastic vloer kan men de ruïnes hiervan zien.


San Domenico Kerk

San Domenico Kerk - Kerken Agrigento

Het Complesso Di San Domenico (Piazza Luigi Pirandello, 35) is in de 17e eeuw gebouwd. De grootste trekpleisters van de kerk zijn de schilderijen die de acht kapellen sieren. Het voormalige klooster doet nu dienst als gemeentehuis en als zetel van het Luigi Pirandello Theater.


Santuario Di San Calogero

Het Santuario Di San Calogero (Piazzetta San Calogero, 2-8) is ergens tussen de 12e en 16e eeuw opgetrokken. De huidige façade is een 1938 in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email