Kerken Orvieto

De Santa Maria Assunta Kathedraal met de schitterende Gotische façade is natuurlijk verreweg de beroemdste kerk van de stad. Er zijn zowel binnen als buiten het historische centrum nog een aantal kerken in Orvieto die de moeite waard zijn.

Kerken Orvieto

Kathedraal

Kathedraal - Kerken Orvieto

De Kathedraal van Orvieto is wereldberoemd vanwege de prachtige, rijkelijk versierd façade en vanwege de door Luca Signorelli geschilderde fresco’s in de Cappella Nuova. Het was paus Niccoló IV zelf die in 1290 de eerste steen legde. Meer dan 20 kunstenaars leverden een bijdrage aan de Gotische voorgevel van de kerk.

Sant’Andrea Kerk

De Sant’Andrea Kerk staat naast het Palazzo Comunale, op het punt waar de Corso Cavour bij het Piazza della Repubblica aankomt. De officiële naam van de kerk is Chiesa dei Santi Andrea e Bartolomeo. Voordat de Duomo gebouwd werd was deze 6e eeuwse vroeg-Christelijke basiliek de belangrijkste kerk van de stad.

San Giovenale Kerk

De San Giovenale Kerk bevindt zich in de middeleeuwse wijk van de stad. Ze staat aan de westelijke rand van het historische centrum en biedt een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier de Paglia. De kerk wordt genkemerkt door een sobere façade en een evenzo onopgesmukt interieur. De grootste trekpleister is de 15e eeuwse Madonna del Corso.

San Francesco Kerk

San Fresco Kerk - Kerken Orvieto

De San Francesco Kerk staat aan de zuidzijde van de rots waarop Orvieto gebouwd is en is een van de oudste kerken van de stad. De in Orvieto alomtegenwoordige architect Ippolito Scalza ligt in deze kerk begraven, maar de grootste trekpleister is een fresco-cyclus van de hand van Pietro di Puccio.

San Domenico Kerk

De San Domenico Kerk en het bijbehorende klooster staat aan het Piazza XXIX Marzo. Een groot deel van de kerk werd in de fascistische tijd verwoest. Absoluut hoogtepunt van de kerk is het door Arnolfo di Cambio in de 13e eeuw ontworpen grafmonument voor Kardinaal de Braye. Ook de Cappella Petrucci is een bezoek waard.

Buon Gesú Kerk

De Buon Gesú Kerk is tussen 1618 en 1637 naast een al bestaande Franciscaans nonnenklooster gebouwd. Tijdens de bouw van deze kerk werd de Sant’Onofrio Kerk in het klooster geïncorporeerd om als privé-kapel voor de nonnen te dienen. Het klooster werd ten tijde van de Napoleontische overheersing verboden, maar later heropend.

Santa Maria dei Servi Kerk

De Santa Maria ai Servi Kerk staat in het oostelijke deel van het historische centrum van de stad. Aangezien er vroeger een aan San Martino gewijde kerk in de buurt stond, wordt ze ook wel de Parocchia di San Martino genoemd. De voormalige San Martino Kerk moest afgebroken worden toen de Rocca Albernoz gebouwd werd.

Kapucijner Klooster

De Kapucijner Broeders kregen dit klooster in 1551 in handen, waarna ze er een kerk bij bouwden. In 1866 werd de orde verboden, maar later mochten de broeders terugkeren. Sinds 1987 hebben ze het opnieuw in hun bezit, nadat het een tijdlang privé-eigendom was geweest. De kerk werd opnieuw gewijd aan San Crispino di Viterbo, die er in de eerste helft van de 18e eeuw gewoond had. Het Kapucijner Klooster staat op een heuvel buiten Orvieto zelf.

Oratorio della Misericordia

Het Oratorio della Misericordia staat naast de Sant’Agnese Kerk. Het is gebouwd nadat twee broederschappen in 1556 samensmolten tot de Confraternita di San Giovanni Decollato.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *