Kerken Rieti

De belangrijkste kerken van Rieti zijn, behalve de Santa Maria Assunta Kathedraal, de San Domenico Kerk en de San Francesco Kerk. Een aparte plek wordt ingenomen door het kleine San Rufo kerkje, dat op het meeste centrale punt van Italië gebouwd is.

Kerken Rieti

Kathedraal

Interieur Santa Maria Assunta Kathedraal Rieti Santa Maria Assunta Kathedraal is verdeeld in een Basilica Inferiore en een ;Basilica Superiore. Deze Dom torent boven het Piazza Cesare Battisti uit. De eerste versie van deze kathedraal stamt uit de 4e eeuw, al was de kerk toen nog aan Santa Maria gewijd. Na in de 7e eeuw door de lokale bisschop Benincasa gerenoveerd te zijn vond in 1225 een nieuwe inwijding door Paus Honorius III plaats. De grootste trekpleister is de door Gian Lorenzo Bernini ontworpen Santa Barbara Kapel. In het Baptisterium is een museum gevestigd.

San Rufo Kerk

Gedenkplaat San Rufo - Kerken RietiDe San Rufo Kerk staat aan het gelijknamige plein. Volgens de overlevering is dit precies op het meest central punt van Italië, zoals op een gedenkplaat aan het plein aangegeven is. De façade is, zoals die van de meeste kerken in de stad, uiterst sober. De versieringen binnen de kerk zijn vooral van hout en sierpleisterwerk gemaakt. Het hoogtepunt is echter een, waarschijnlijk door Spadarino geschilderde “Schutsengel”.

San Francesco Kerk

San Francesco Kerk RietiDe San Francesco Kerk is in de 15e eeuw door de Orde der Franciscaners gebouwd. De stijl is Gotisch-Romaans en de façade wordt gekenmerkt door een eenvoudige stenen fronton. Het is vanuit deze drie schepen tellende kerk dat de Sant’Antonio Processie elk jaar begint. De grootste trekpleister van de kerk is de indrukwekkende kloostergang.

San Domenico Kerk

Fresco San Domenico Kerk RietiDe San Domenico Kerk is tussen 1263 en 1294 door de Domenicaner Kloosterorde gebouwd. Voorheen stond er een andere kerk, die aan de Santissimi Apostoli gewijd was, op deze plek. Het interieur van de kerk bestaat uit een enkel schip. Helaas zijn vrijwel alle muurschilderingen in de kerk verloren gegaan.

Sant’Agostino Kerk

Gedenkplaat San Rufo - Kerken RietiDe Sant’Agostino Kerk stamt uit het midden van de 13e eeuw. De stijl van deze door de Agostijner Orde gebouwde kerk is Romaans-Gotisch. Het interieur bestaat uit een enkel schip, dat in drie apsissen eindigt. De bakstenen façade bevindt zich tussen twee hoekpilaren. Het bovenste deel van de voorgevel steekt enigszins naar voren uit. (Adres: Via Giuseppe Mazzini, 7.)

Fonte Colombo Klooster

Het Fonte Colombo Klooster is een van de vier heiligdommen langs de Sint-Franciscus Route (Cammino of Sentiero di San Francesco, in het Italiaans). Net als de andere drie bevindt zich ook dit klooster zich op eej heuvel boven de Valle Santa. En ook net als de andere drie is het op bepaalde wijze verbonden met een belangrijke gebeurtenis uit het leven van de heilige. Het ligt langs de provincial weg SP45b.

Santa Maria della Foresta Heiligdom

Ook het Santuario di Santa Maria della Foresta is door de heilige Franciscus zelf gesticht. De gebeurtenis die met dit heiligdom verbonden is is de creatie van het door hemzelf geschreven Zonnelied. De overige twee heiligdommen zijn het Santuario di Greccio en het Poggio Bustone Klooster, die echter niet op het grondgebied van Rieti liggen. (Adres: Via Foresta, 1)

San Pietro Martire Kerk

De San Pietro Martire Kerk staat in de Via San Pietro Martire. Ze is in 1266 door de Cistenzer Orde gesticht. Het portaal maakte oorspronkelijk deel uit van het San Pietro Martire Oratorium bij de San Domenico Kerk, maar werd in 1576 naar de huidige plek verhuisd. Het is in 1546 door Giacomo da Locarno en Stefano da Como vervaardigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email