Kerken Urbino

Hoewel Urbino over een groot aantal prachtige oude kerken beschikt, is de kathedraal van de stad van redelijk recente oorsprong. Helaas zijn veel kunstwerken uit deze kerken verwijderd en naar het museum in het Palazzo Ducale overgebracht.

Mooiste Kerken Urbino

Kathedraal

Kathedraal UrbinoDe neo-klassieke Kathedraal van Urbino is grotendeels door Giuseppe Valadier ontworpen. Hij verving een eerdere versie die eind 18e eeuw door een aardbeving verwoest was.

San Domenico Kerk

San Domenico Kerk UrbinoDe San Domenico Kerk is in de 17e eeuw opgetrokken. Tegenwoordig wordt deze ontheiligde kerk enkel nog voor culturele evenementen gebruikt. Het gebouw staat vrijwel direct tegenover de hoofdingang van het Palazzo Ducale.

San Bernardino Kerk

De San Bernardino Kerk staat op de San Donato  heuvel net buiten het historische centrum van Urbino. De kerk is gebouwd in opdracht van Federico da Montefeltre en was bedoeld als mausoleum voor hemzelf en zijn familie.

Santo Spirito Kerk

De Santo Spirito Kerk is in de 16e eeuwse opgetrokken. Hoewel de kerk door een redelijk sobere façade gekenmerkt wordt, kent het interieur verschillende mooie kunstwerken. Hoogtepunt van de kerk is het met fresco’s beschilderde plafond.

Chiesa degli Scalzi

De door Gian Battista Bartoli ontworpen Chiesa degli Scalzi (Via dei Maceri) is in 1757 ingewijd. Het interieur wordt opgeluisterd door sierpleisterwerk en standbeelden die de stichters en beschermheiligen van de Orde der Ongeschoeide Karmelieten. Deze zijn gemaakt door Francesco Bellotti en Carlo Bazzardi. De voorgevel van deze kerk is nooit voltooid.

San Francesco di Paola/Corpus Domini Kerk

De San Francesco di Paola Kerk of Corpus Domini Kerk (Via Mazzini) is in het begin van de 16e eeuw gebouwd. Enkele van de bekendste kunstwerken die nu in het Palazzo Ducale te zien zijn, bevonden zich in deze kerk. Dit zijn onder andere “De Communie der Apostelen” (Giusto di Gand), “De Resurrectie” en “Het Laatste Avondmaal” (beide van Titiaan) en de “Heiligschennis van de Hostie” (Paolo Uccello).

Santa Chiara Klooster

Het voormalige Santa Chiara Klooster werd door Federico da Montefeltro gebouwd. Diens eerste vrouw trok zich in 1457 in het klooster terug. De architect was Francesco di Giorgio Martini. De kerk had een rond vloerplan en werd na de dood van Francesco Maria I tot mausoleum van de hertogelijke familie omgevormd.

Oratorio di Sant’Andrea Avellino

Het Sant’Andrea Avellino Oratorium heeft een rond vloerplan. De kerk is in het begin van de 18e eeuw opgetrokken en was toen nog gewijd aan de heilige Sebastiaan. Giovanni Santi schilderde het altaarstuk bij het hoofdaltaar, dat in 1904 door een kopie vervangen is.

Meer kerken Urbino

Madonna dell’Homo Kerk | San Francesco Kerk | Oratorio delle Cinque Piaghe | Cappuccini Kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email