Kerken Volterra

Onder de kerken van Volterra is natuurlijk de in de 12e eeuw gebouwde Kathedraal (Duomo) de belangrijkste. Andere mooie kerken binnen de stad zijn de San Michele Arcangelo Kerk en de Chiesa di San Francesco. Buiten het stadscentrum is vooral de Badia Camaldolese, die langzaam door de natuur verorberd wordt, interessant.

Kerken Volterra

Kathedraal en San Giovanni Baptisterium

Santa Maria Assunta Kathedraal Volterra

De Duomo (Kathedraal) van Volterra is gewijd aan Santa Maria Assunta en is in de 12e eeuw gebouwd. Ze is opgetrokken op de ruïnes van een al eerder bestaande aan Santa Mariagewijde kerk. De façade stamt uit 1254 en is volgens Vasari door Niccolò Pisano ontworpen. De klokkentoren staat op zichzelf en het Baptisterium bindt zich tegenover de kathedraal.

San Michele Arcangelo Kerk

San Michele Arcangelo Kerk Volterra

De San Michele Arcangelo Kerk bevindt zich op het pleintje van dezelfde naam. De kerk is in 1284 gebouwd, maar de huidige aanblik is het resultaat van een ingrijpende verbouwing in het begin van de 19e eeuw. Er zijn kunstwerken te zien van onder andere Della Robbia en Maratta.

San Francesco Kerk

Chiesa di San Francesco Volterra

De San Francesco Kerk bevindt zich langs de Via San Lino, aan het Piazza San Francesco. Er staan verschillende grafmonumenten in de kerk. De Cappella della Croce di Giorno, die rechts van de ingang staat, is bekend vanwege de mooie muurschilderingen.

San Giusto Kerk

San Giusto Kerk Volterra

De San Giusto Kerk staat buiten het centrum van Volterra, op een glooiing in de nabijheid van de antieke Etruskische Muur van de stad. Deze kerk wordt dankzij haar geschiedenis ook wel de& Santi Giusto en Clemente of de San Giusto Nuovo ;genoemd.

Badia Camaldolese

Badia Camaldolese Volterra

De Badia Camaldolese bevindt zich buiten de Porta San Sebastiano. Dit klooster staat ook bekend als de Badia di San Giusto en was de abdij van de Benedictijner Orde der Camaldolezen. Van wat er nog van het klooster te zien is vooral het kloosterhof interessant.

San Girolamo Kerk

De San Girolamo Kerk staat net buiten de Porta a Selci in een buitenwijk van Volterra die San Lazzaro heet. De kerk en het klooster dat erbij hoort zijn beide in de 15e eeuw gebouwd. De belangrijkste man achter de bouw van de kerk was Cosimo de’ Medici.

Sant’Agostino Kerk

De Sant’Agostino Kerk staat op het Piazza XX Settembre De kerk is in de 13e eeuw gebouwd, maar de huidige aanblik is het resultaat van later verbouwingen. Het was de favoriete kerk van de adelstand van de stad en er liggen dan ook verschillende belangrijke lokale personen begraven.

San Lino Kerk

De San Lino Kerk bevindt zich in de gelijknamige straat. Ze is opgetrokken op de plek waar de paus aan wie ze gewijd was ooit woonde. Qua versieringen wordt het hoogtepunt gevormd door een door Cosimo Daddi geschilderde fresco-cyclus die het leven van Christus als onderwerp heeft. Een tweede trekpleister is de sarcofaag van Raffaello Maffei, de stichter van de kerk.

Sant’Alessandro Kerk

De Sant’Alessandro Kerk is in het jaar 1120 door Paus Calixtus II ingewijd. Deze kerk is waarschijnlijk op een heidense tempel gebouwd. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn twee schilderijen van de hand van Cosimo Daddi en een tabernakel uit de 15e eeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email