Klokkentoren Pistoia

De Klokkentoren (Campanile) staat maast de Kathedraal op het Piazza del Duomo van Pistoia. De toren is zo hoog dat het zelfs mogelijk is vanaf de top de klokkentoren en de koepel van de Duomo van Florence te zien. De Campanile staat overigens los van de kathedraal zelf.

Klokkentoren Pistoia (Campanile)

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza del Duomo, Pistoia. Telefoon: (+39) 334 1689419. Openingstijden: Van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs (verplicht met rondleiding): 7 Euro. U koopt Uw ticket bij het Baptisterium.

Geschiedenis en beschrijving

Klokkentoren Pistoia
De Klokkentoren van San Zeno

De klokkentoren heeft een hoogte van 67 meter. Om helemaal boven te komen moet je ongeveer 200 traptreden beklimmen.

De toren is op een oude door de Lombarden opgetrokken uitkijktoren gebouwd. De basis met de klok en de twee verdiepingen hierboven stammen uit deze tijd. Dit onderste deel is nauwelijks versierd.

De twee volgende verdiepingen zijn in twee verschillende periodes toegevoegd. De verbouwing stond onder leiding van de uit Pisa afkomstige architect en beeldhouwer Giovanni Pisano.

Na nog een aantal later verbouwingen zou de klokkentoren uiteindelijk negen verdiepingen tellen.

De klok op de toren geeft altijd 13 minuten voor 4 aan. Nadat de laatste persoon die de klok op moest winden met pensioen is gegaan, is deze niet meer bijgesteld. Dit was in 2011.

Klokkentoren – Piazza del Duomo, Pistoia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *