Kolymbetra Tuin Agrigento

De Kolymbetra Tuin bevindt zich tussen de Tempio dei Dioscuri en de Tempio di Vulcano in de Valle dei Templi in Agrigento. Oorspronkelijk was dit een waterreservoir voor de stad, maar later werd het door de Moren tot tuin omgebouwd. Er is een combi-kaartje met de Valle dei Templi.

Kolymbetra Tuin Agrigento

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Parco della Valle dei Templi 92100 Agrigento (tel. +39 3351229042). Openingstijden: Van 10.00 tot 14.00 uur. Gesloten: Januari en Februari. Toegangprijs: 5 Euro; kinderen 4-14: 2 Euro. Combi-ticket met Valle dei Templi: 13,50 Euro; kinderen 4-14: 8,50 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

De Giardino della Kolymbetra strekt zich uit over 5 hectare tussen de Tempel van de Dioscouren en wat nog overgebleven is van die van Vulcano. Oorspronkelijk was de plek een reservoir, van waaruit de stad van water voorzien werd. Men had sloten uitgegraven die het regenwater opvingen en naar dit reservoir voerden. Men neemt aan dat dit al in de 5e eeuwvoor Christus gebeurde.

In de 9e eeuw vielen de Moren de streek binnen. Zij plantten een tuin en groeven ook sloten vanuit het reservoir om die te irrigeren.

De huidige Kolymetra Tuin is een vredige, schaduwrijke plek waar citrusbomen groeien, alsmede palmbomen, amandelbomen, granaatappelbomen en vijgcactussen.

Ook kan men nog enige delen van het oude reservoir bezichtigen.

 

Parco della Valle dei Tempi – Agrigento

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email