Koninklijke Appartementen Florence

De Koninklijke Appartementen in Florence maken samen met het Apartement der Wandkleden (Appartamento degli Arazzi) deel uit van de Monumentale Appartamenten. Deze maken op hun beurt deel uit van de in het Palazzo Pitti gehuisvestigde Galleria Palatina. De 14 kamers waren voor de kroonprins en de op dat moment regerende groothertog bedoeld. Ze zijn kleiner dan de andere zalen in de Galleria Palatina, maar wel even weelderig ingericht.

Koninklijke Appartementen Florence

Openingstijden

De Appartamenti Reali zijn van dinsdag t/m zondag van 08.15 tot 18.50 uur geopend. De kassa gaat al om 18.05 uur dicht. Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. In Januari zijn de Koninklijke Appartementen meestal gesloten.

Toegangsprijs

Het ticket is geldig voor de Galleria Palatina, de Appartamenti Reali, de Galleria d’Arte Moderna, het Museo degli Argenti en de Galleria del Costume en kost 16 Euro in het hoogseizoen (maart t/m oktober) en 10 Euro in het laagseizoen. Jongeren (mits inwoners van een EU land) tussen de 18 en 25 jaar oud betalen 8 Euro (hoogseizoen) of 5 Euro (laagseizoen). Kinderen jonger dan 18 mogen gratis naar binnen. De Firenzecard is geldig. Op de eerste zondag van de maand is het museum gratis. In geval van speciale tentoonstellingen kan er een toeslag zijn.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van het Palazzo Pitti is Piazza dei Pitti (tel. +39 055 294883). De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Pitti (lijn C3, C4) en Piazza San Felice (lijn 11).

Geschiedenis en Beschrijving

De Appartamenti Reali bestaan uit veertien kamers waar de verschillende families woonden die in de loop der tijden over Florence regeerden. Het grootste deel van de kamers is op neo-klassieke wijze versierd, maar sommige zijn door de Savoye’s en weer anderen door de Medici ingericht.

De Sala Verde (“Groene Zaal”) is door Giuseppe Castagnoli in het begin van de 19e eeuw van fresco’s voorzien. Hoogtepunten zijn een ivoren kabinet en een verzameling vergulde bronzen beelden.

De Troonzaal werd voor koning Vittorio Emanuele II ingericht. De trekpleisters in deze ruimte zijn de rode tapijten en een collectie Japans en Chinees porcelein uit de 18e en 19e eeuw.

De Sala Azzurra (“Blauwe Zaal”) staat vol met meubelen uit de 17e en 18e eeuw. De portretten van de leden van de familie Medici zijn door Justus Sustermans geschilderd.

Koninklijke Appartementen – Piazza dei Pitti, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *