Latina

Latina is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. De stad heeft ongeveer 125,000 inwoners, ondanks dat ze pas in 1932 gesticht is. Sinds 1934 is het de provinciehoofdstad.

Toeristeninformatie Latina

Het adres van het gemeentehuis is Piazza del Popolo, 1 – 04100 (tel. +39 07736521). De postcode is 04100 en het kengetal is 0773. De stad heeft ongeveer 20 deelgemeentes. Het VVV (Informazioni ed Assistenza al Turista della Provincia di Latina) zetelt aan het Piazza del Popolo, 16 (tel. +39 0773480672).

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Vanuit Rome met de auto: Neem de SS148 (Via Pontina) of de SS7 (Via Appia).

Vanuit Frosinone met de auto: Volg de SS156 in zuidelijke richting.

Openbaar vervoer uit Rome: De stad ligt langs de treinverbinding tussen Rome en Formia. De langzamere treinen tussen Napels en Rome stoppen in de halte Latina Scalo.

Openbaar vervoer uit Frosinone: Hoewel de afstand tussen de twee provinciehoofdsteden maar net boven de 50 kilometer ligt, is er geen direkte treinverbinding. Tenzij U in Rome wilt overstappen en dus twee uur onderweg wilt zijn kunt U het best de Cotral bus nemen. Deze reist echter maar 5 keer per dag.

Geschiedenis

Latina is pas in 1932 gesticht, na de drooglegging van de moerassen in een streek die de Agro Pontino genoemd wordt. Al in 1934 werd de nieuwe stad tot hoofdstad van de provincie Latina uitgeroepen, al was dat nog wel onder de oorspronkelijke naam Littoria.

Korte geschiedenis Latina

Bezienswaardigheden

Gezien de periode waarin de stad gebouwd is kan het niet anders dan dat de meeste belangrijke bezienswaardigheden verwijzen naar de fascistische tijd. Een van de opvallendste gebouwen is dan ook in de vorm van de letter “M” opgetrokken. (U mag zelf bedenken voor welke dictator deze “M” staat.)

Top 10 bezienswaardigheden Latina

Latina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email