Palazzo Papale Anagni

Het Palazzo Papale is, samen met het Casa Barnekow, het bekendste historische gebouw van Anagni. Een deel van he paleis wordt tegenwoordig als tentoonstellingsruimte gebruikt.

Weetjes Palazzo Papale Anagni

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Papale is via Vittorio Emanuele – 03012 Anagni. Telefoon: +39 0775727053. Openingstijden: Van 09.30 tot 13.00 en van 15.00 tot 19.00 uur.

Geschiedenis Palazzo Papale Anagni

Het Palazzo Papale bestond al eer dan een eeuw toen het in 1295 door de familie Caetani van de familie Conti gekocht werd. De ontwerper van het gebouw, dat ook wel Palazzo della Ragione genoemd wordt, was Jacopo da Iseo.

Volgens de legende is het in een van de zalen van dit gebouw dat Sciarra Colonna de toenmalige paus Bonifatius VIII een, al dan niet letterlijke, oorvijg verkocht om de laatste duidelijk te maken dat de wereldlijke macht van de Franse koning Philip die van de paus overtrof.

De façade van het paleis wordt gekenmerkt door een portiek met grote bogen, waarboven zich een met bifora’s versierde loggia bevindt.

Aan de achterkant van het paleis bevindt zich de Loggia del Banditore, die sinds de middeleeuwen niet veranderd is.

Tegenwoordig zetelen er een aantal gemeentekantoren in het paleis. De beroemde Sala della Ragione wordt gebruikt voor steeds wisselende tentoonstellingen.

Meer Bezienswaardigheden Anagni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email