San Biagio Saracinisco

San Biagio Saracinisco is een erg klein stadje (minder dan vierhonderd inwoners) in het oostelijke deel van de provincie Frosinone. De stad is een goed uitgangspunt om het Parco Nazionale d’Abruzzo te verkennen. Behalve het natuurschoon is de archeologsiche vindplaats bij Omini Morti een trekpleister.

Weetjes San Biagio Saracinisco

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Via D. Diamante Iaconelli, 31 – 03040 San Biagio Saracinisco (tel. +39 077667018). De postcode is 03040 en het kengetal is 0776.

Openbaar Vervoer/Met de Auto

San Biagio Saracinisco
San Biagio Saracinisco

Met de auto: Vanuit Frosinone neemt U de SR214 tot Sora en dan de SS627. Vanuit Rome neemt U eerst de E45 naar Frosinone en volgt dan de voorgaande aanwijzingen.

Openbaar vervoer: Onbekend.

Geschiedenis

San Biagio Saracinisco bevindt zich in een nogal onherbergzaam gebied. De eerste bewoners waren de Sannieten. De Saracenen kwamen er in de 10e eeuw te verblijven. Het stadje hoorde eerste bij de Montecassino Abdij en werd later bezit van verschillende families van leenheren. In de tweede wereldoorlig werd het ernstig beschadigd. (Lees meer over de geschiedenis van San Biagio Saracinisco.)

Bezienswaardigheden

De San Biagio Kerk is in de 12e eeuw gebouwd. De huidige aanblik is echter het resultaat van een verbouwing in de 19e eeuw.  Buiten de bebouwde kom, bij het gehucht Omini Morti (“Dode Mannen”) zijn (delen van) menselijke skeletten gevonden. Andere vondsten uit deze necropolis zijn vazen van aardewerk, keramiek en wapens uit verschillende tijdperken.  Naast het gemeentehuis is een klein museum met archeologsiche vondsten uit de 6e tot de 3e eeuw voor Chr.

Evenementen

Zoals bij veel steden in de streek werden de inwoners door de armoede en een gebrek aan werk in het begin van de 20e eeuw min of meer gedwongen elders hun heil te zoeken. Elk jaar tegen het midden van Augustus wordt het Festa dell’Emigrante in de stad gehouden.

San Biagio Saracinisco, Frosinone, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email