Prossedi

Prossedi is een erg klein stadje (iets meer dan 1000 inwoners) in de provincie Latina. Het bevindt zich ongeveer halverwege de provinciehoofdstad en Frosinone. De grootste attracties zijn het kasteel en de Sant’Agata Kerk.

Alles over Prossedi (Provincie Latina)

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Via Principessa Augusta Gabrielli, 74 – 04010 Prossedi (tel. +39 0773957016 of +39 0773957212). De postcode is 04010 en het kengetal is 0773.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Prossedi

Prossedi

Vanuit Rome met de auto: Volg de A1 tot Frosinone en dan de SS156.

Vanuit Latina met de auto: Volg de SS156 richting Frosinone.

Openbaar vervoer uit Rome: Neem een trein naar Frosinone of Latina en dan een Cotral bus naar Prossedi.

Openbaar vervoer uit Latina: Er is een direkte maar niet erg regelmatige Cotral busverbinding.

Geschiedenis Prossedi

De ongeveer 1300 inwoners zijn verspreid over de stad zelf en over de deelgemeente Pisterzo, dat 12 kilometer verder op een tweede heuveltop gebouwd is.

Al in de Romeinse tijd waar er nederzettingen op het grondgebied van de stad. Het huidige Prossedi is echter waarschijnlijk in de 11e eeuw gesticht door voor de Saracenen gevluchte inwoners van Priverno.

In 1125 werd het in brand gestoken door de troepen van paus Honorius II, om adellijke rebellen uit het zuiden van Lazio te straffen. Latere verwoestingen werden aangericht door de keizerlijke troepen van Frederik I Barbarossa en in 1165 door de Normandische koning Willem I van Sicilië. Prossedi was achtereenvolgens leengoed van de graven van Ceccano (12e eeuw), de Annibaldi (1291) en andere adellijke families, waaronder de Chigi, de Massimo, de Altieri en uiteindelijk, in 1758, markies Angelo Gabrielli (1758), de laatste leenheer.

De belangrijkste industrie in het stadje is de landbouw, en dan vooral de kweek van druiven en olijven.

Bezienswaardigheden

De grootste toeristische attractie is het vierkante Palazzo Baronale. De belangrijkste kerken zijn de Chiesa di Sant’Agata en de San Nicola Kerk. Het vierkante kasteel heeft bastions op de hoeken. Rondom het historische centrum is een oude stadsmuur gebouwd, waarin zich enkele poorten bevinden. De barokke fontein is versierd met het wapenschild van paus Benedetto XIII.

Top 10 Bezienswaardigheden Prossedi

Prossedi, Provincie Latina, regio Latium, Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *