Accumoli

Accumoli is een klein stadje van ongeveer 700 inwoners in het noordelijkste deel van de provincie Rieti. Ondanks dat het zo klein is grenst de gemeente toch aan drie andere regio’s, te weten Abruzzo, Marche en Umbrië. Het historische centrum van het heuvelstadje is zwaar beschadigd tijdens de aardbevingen in 2016.

Weetjes Accumoli

Regio: Lazio. Provincie: Rieti. Postcode: 02011. Kengetal: 0746. Gemeentehuis: Via Salvator Tommasi, 44 – 02011 Accumoli (tel. +39 074680429).

Met de auto/Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer: Accumoli wordt door verschillende busmaatschappijen verbonden met o.a. Rome en met de grotere steden in de omgeving. De maatschappij Cotral verzorgt de verbinding met Rome en met Rieti. De maatschappij START rijdt naar Ascoli Piceno. Wie naar L’Aquila wil maakt gebruik van de maatschappij ARPA. De stad heeft geen treinstation.

Met de auto: De stad ligt langs de SS4 (beter bekend als de Via Salaria), die Rome met Ascoli Piceno verbindt.

Bezienswaardigheden Accumoli

De belangrijkst historische gebouwen van de stad zijn het Palazzo del Guasto (15e eeuw), het Palazzo Marini en het Palazzo Cappello (17e eeuw). De stadstoren (Torre Civica) is in de 12e eeuw opgetrokken. De oudste kerk van de stad is de Santa Maria Addolorata Kerk. (Alle bezienswaardigheden Accumoli)

Plattegrond Accumoli

Deelgemeentes

Collespada, Grisciano, Illica, Poggio d’Api en Terracina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email