Top 10 Bezienswaardigheden Accumoli

Voor een stadje dat niet eens 1000 inwoners heeft is Accumoli redelijk rijkelijk bedeeld met toeristische attrakties. De oudste gebouwen stammen uit de middeleeuwen en er staan ook enkele in de 17e en 18e eeuw opgetrokken paleizen te zien.

Top 10 Bezienswaardigheden Accumoli

01. Palazzo del Podestà

Het Palazzo del Podestà staat links van de Torre Civica (zie beneden). Het is een glad, van zandsteen gemaakt gebouw, met twee bogen op de begane grond. Tegenwoordig zijn er gemeentekantoren in gevestigd.

02. Palazzo Organtini

Het Palazzo Organtini bevindt zich in de deelgemeente Grisciano. Het is in de 18e eeuw gebouwd en heeft twee monumentale ingangen. De lijn van het gebouw is aan de loop van de straat aangepast. De ontvangstzaal op de 2e verdieping is geheel beschilderd met scènes uit de Bijbel.

03. Santa Maria Addolorata Kerk

De Santa Maria Addolorata Kerk is de oudste kerk van de stad. De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 18e eeuw. Er staan twee grote houten in een barokke stijl gemaakte altaren. Het oratorium dat naast de kerk staat is helaas grotendeels vervallen.

04. Santa Maria delle Coste Kerk

De Santa Maria delle Coste Kerk wordt ook wel Madonna delle Coste genoemd. Zeis in 1638 door Giacinto Camerari verbouwd. De grootste trekpleister is een afbeelding van de “Madonna met Kind op een Troon” uit de 13e eeuw, dat 3 eeuwen later in een grotere compositie ingepast werd.

05. Palazzo Guasti

Het Palazzo Guastì of Palazzo del Guasto is in de 15e eeuw gebouwd. Het monogram op een van de vensters verwijst naar San Bernardino, die hier enkele jaren predikte.

06. Palazzo Marini

Het Palazzo Marini is een in een maniëristische stijl opgetrokken paleis. De lijn van het gebouw volgt die van de straat waar het langs staat. Het portaal wordt opgesierd met spiraalzuilen. Hoogtepunten aan het interieur zijn de grote open haard en de muurschilderingen waarmee enkele zalen versierd zijn.

07. Monument voor Salvatore Tommasi

Dit bevindt zich aan de toegang tot het dorp en is in 1927 gemaakt door Enrico Lattes.

08. Torre Civica

De Torre Civica is in de 12e eeuw gebouwd en is het oudste bouwwerk in de stad. OP de façade is het wapenschild van een heer te zien die in de 13e eeuw enkele jaren in Accumoli gewoond zou hebben. De vierkante toren staat enigszins scheef.

09. San Francesco Kerk

De Chiesa di San Francesco is in de 14e eeuw gebouwd. Na een aardbeving in 1703 moest de kerk gedeeltelijk opnieuwgeconstrueerd worden. Het interieur wordt opgeluisterd door een verzameling schilderijen uit een periode tussen de 17e en 19e eeuw.

10. Stadsmuren

De stadsmuren van Accumoli waren ooit bijna 3 kilometer lang en 8 meter hoog en zorgden ervoor dat de stad goed te verdedigen was. Hier en daar staan nog delen overeind, met bastions en stukken oude toren, maar er is verder erg weinig van over. Van twee poorten zijn de bogen nog te zien.

Meer Bezienswaardigheden Accumoli

  • Chiesa dell’Addolorata
  • San Pietro en Lorenzo Kerk
  • Palazzo Tommasi, met fresco’s uit de 16e en 17e eeuw.
  • Palazzo Sacconi, met muurschilderingen uit dezelfde periode.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email