Antrodoco

Antrodoco is een stadje van minder dan driezuizend inwoners in de provincie Rieti. De gemeente bevindt zich in het oosten van de provincie, langs de oude herenweg Via Salaria. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Santa Maria Extra Moenia Kerk.

Toeristeninformatie Antrodoco

Regio: Lazio. Provincie: Rieti. Postcode: 02013. Kengetal: 0746. Gemeentehuis: Via del Ponte, 8 (tel. +39 0746578185). Deelgemeentes: Rocca di Corno, Rocca di Fondi.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Antrodoco ligt langs de Via Salaria (SS4), die Rome met de Adriatische kust verbindt. De SS17 verbindt de stad met L’Aquila. De afstand tot Rome is 102km, de afstand tot L’Aquila is 34km. Rieti ligt op 23km.

Openbaar vervoer: Er is een spoorwegstationnetje op de lijn tussen Rieti en Sulmona. Het station Antrodoco-Borgo Velino ligt precies tussen deze twee plaatsjes, terwijl het Stazione Centrale bij het historische centrum ligt. Er zijn ook haltes in de twee deelgemeentes. Cotral verzorgt een busverbinding vanaf het station Tiburtina. De reis duurt ongeveer 150 minuten en met moet overstappen in Rieti.

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden van de stad bevinden zich op en rondom het centrale plein van de stad, het Piazza del Popolo. Belangrijkste kerken zijn de Santa Maria Assunta Kathedraal en de Santa Maria Extra Moenia Kerk. Deze laatste ligt buiten het centrum en is een nationaal monument. (Top 10 Bezienswaardigheden Antrodoco.)

Geschiedenis

Waar ligt Antrodoco?

RSS
Follow by Email