Top 10 Bezienswaardigheden Antrodoco

De meeste bezienswaardigheden van Antrodoco bevinden zich op en rondom het centrale plein van de stad, het Piazza del Popolo. Belangrijkste kerken zijn de Santa Maria Assunta Kathedraal en de Santa Maria Extra Moenia Kerk.

Top 10 Bezienswaardigheden Antrodoco

  1. Piazza del Popolo: Deze voormalige marktplaats is het belangrijkste plein van Antrodoco en wordt omlijnd door een aantalbelangrijke paleizen. De Dom van de stad staat ook op het Piazza del Popolo. Het is in de middeleeuwen angelegd om de Rocchetta en de stad met elkaar te verbinden. Voorheen heette het Piazza Umberto I. De historische fontein is vervangen door een modernere versie.
  2. De Santa Maria Assunta Kathedraal heeft de façade an de Via Cutilia.
  3. La Rocchetta: Het Kasteel van de stad is in de 8e eeuw gebouwd.
  4. Het Palazzo Tedeschini staat tussen de Corso Roma en de Via del Castello. Het behoorde toe aan de familie van een kardinaal in de tijd van de Spaanse burgeroorlog.
  5. De Santa Maria Extra Moenia Kerk Bevindt zich buiten de bebouwde kom, langs de Via Salaria. De kerk is een nationaal monument.
  6. Museo della Città: Het Stadsmuseum is gewijd aan de schilder en graficus Carlo Cesi en aan de Albanese schilder Lin Delija.
  7. Het Palazzo Pallini wordt gekenmerkt door een art-deco gevel.
  8. Santuario della Madonna delle Grotte
  9. Museo Militare
  10. De Chiesa di Santa Chiara is in de 14e eeuw gebouwd.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email