Ascrea

Ascrea is een piepklein dorpje (minder dan 300 inwoners) in de Valle del Turano in de provincie Rieti in Italië. Ten westen van het dorp bevindt zich het Meer van Turano.

Weetjes Ascrea Italië

Met de Auto/Openbaar Vervoer naar Ascrea

Ascrea
Ascrea

Vanuit Rieti met de auto: Neem de SP31 in zuidelijke richting, en dan de SP34.

Vanuit Rome met de auto: Neem de E80 tot Carsoli en volg dan de SP34 in noordelijke richting.

Openbaar vervoer vanuit Rieti: Er is niet erg frequente  Co.tral busverbinding.

Openbaar vervoer vanuit Rome:  Neem eerst de bus naar Carsoli (vanaf het metrostation Ponte Mammolo op lijn B) en dan de Co.tral bus naar Ascrea. (NB: De enige bus gaat om 11.00 uur en rijdt niet op zondag.)

Geschiedenis Ascrea

De stad is waarschijnlijk rond de 14e eeuw gesticht en was in de loop der eeuwen eigendom van verschillende leenheren, waaronder de Farnese. Het Meer van Turano is in 1936 kunstmatig gecreëerd. Tegenwoordig is het belangrijkste bestaansmiddel van de stad de agricultuur.

Bezienswaardigheden Ascrea

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad zelf is de in 1252 gebouwde San Nicola di Bari Kerk. De meeste toeristen komen er echter vanwege het natuurschoon van de vallei waarin Ascrea zich bevindt. Vanuit het meer dan 700 meter hoog liggende stadje heeft men een schitterend uitzicht over het Lago di Turano.

Evenementen

Het feest van de schutsheilige van de stad, San Nicola di Bari, wordt op 6 December gevierd.

Ascrea, provincie Rieti, regio Lazio, Italië

Het gemeentehuis van Ascrea bevindt zich aan de Piazza Mareri, 1 – 02020 Ascrea (tel. +39 0765723112). Het kengetal is 0765 en de postcode is 02020. De stad bestaat uit de deelgemeentes Ascrea, Stipes en Valleverde Stipes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email