Ariccia

Ariccia is één van de gemeenten die gezamenlijk bekend zijn onder de verzamelnaam Castelli Romani en is vanuit Rome makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De bekendste bezienswaardigheid is de door Gian Lorenzo Bernini ontworpen kerk Collegiata di Santa Maria Assunta.

Weetjes Ariccia

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Eigen vervoer vanuit Rome: Indien U eigen vervoer heeft, rijdt U vanaf de Basiliek van Sint Jan van Lateranen de Via Appia Nuova af. Eénmaal buiten de stad wordt dit de SS7 en deze kunt U helemaal tot Uw bestemming volgen.

Openbaar vervoer vanuit Rome: Er is geen treinstation in de stad zelf. Wel is er een trein naar Albano Laziale, op slechts 2km van het centrale plain van AricciaCotral bussen vertrekken regelmatig vanaf Anagnina (laatste halte op metro lijn A) naar het stadje.

Geschiedenis

Ariccia is één van de oudste steden in de streek en was ooit, als leidende stad van de Latijnse Liga (zo’n 30 dorpjes die elkaar steunden tegen vijandelijke buren) een concurrent van Rome zelf. Vòòr de Romeinse tijd was het zelfs belangrijker omdat Ariccia geassociëerd werd met de Godin Diana. De naam van de stad is te danken aan Aricia, echtgenote van de Romeinse bosgod Hippolytus.

Veel welstaande Romeinen lieten villa’s aanleggen in Ariccia: De reden hiervoor was dat het de eerste grotere stad was langs de Via Appia op weg naar het zuiden, maar ook het koele klimaat, de goede wijn en het lekkere eten hielpen hieraan mee. De stad profiteerde hiervan door een welvarende stad te worden, wat na de val van het Romeinse rijk echter een nadeel werd aangezien het vaak geplunderd werd door Goten, Vandalen en Saracenen.

Bezienswaardigheden Ariccia

De belangrijkstetoeristische attrakties zijn de door Bernini ontworpen Collegiata di Santa Maria Assunta Kerk en het Palazzo Chigi dat dezelfde architekt samen met Carlo Fontana gebouwd heeft.

Porchetta

De culinaire specialiteit van Ariccia is de “porchetta”, langzaam met finocchiella (een soort van wilde venkel), rozemarijn, zout en peper geroosterd varkensvlees.

Ariccia, provincie Roma, regio Lazio, Italië

De postcode van het stadje is 00040, terwijl het kengetal net als dat van Rome zelf 06 is. Vallericcia en Fontana di Papa zijn de namen van de deelgemeentes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email