Santa Marinella

Santa Marinella is een klein plaatsje ongeveer 62 kilometer ten noorden van Rome. Het heeft één van de makkelijkst te bereiken stranden vanuit de Italiaanse hoofdstad. Santa Marinella heeft minder dan 20 duizend inwoners.

Toeristische Informatie Santa Marinella

Regio: Lazio. Provincie: Rome. Het VVV (I.A.T. oftewel Ufficio Informazioni e di Accoglienza Turistica) bevindt zich aan het Piazza Civitavecchia – 00058 Santa Marinella (tel. +39 0766513754). De postcode (CAP)  is 00058. Het kengetal is 0766.

Met de auto naar Santa Marinella

Vanuit Rome neemt U de A12 (RomaCivitavecchia)  in noordelijke richting. Santa Marinella ligt 10 kilometer ten zuiden van Civitavecchia. U kunt ook de SS1 (beter bekend als via Aurelia) nemen.

Openbaar Vervoer

Met de trein: Er is een redelijk frequente treinverbinding tussen Roma Termini en het centrale station van de stad. Ook de deelgemeente Santa Severa heeft een station op dezelfde lijn. De prijs van enkeltje (2015) is 4,60 Euro. De reistijd is ongeveer een uur. De route heeft een frequentie van 1 of 2 keer per uur (minder op zon- en feestdagen).

Met de bus: Vanuit de metrohalte Cornelia (lijn A) is er een busverbinding naar Santa Marinella. Een enkeltje (2015) is 3,40 Euro en de reistijd is (met normaal verkeer, dus het kan ook veel langer duren) iets meer dan een uur.

Bezienswaardigheden

  • De meeste toeristen die naar het stadje komen doen dit vanwege het strand, dat zich op zeer korte loopafstand van het centrale station bevindt.
  • Antiquarium di Pyrgi
  • Museo Civico Archeologico
  • Santa Severa Kasteel
  • Castello Odescalchi
  • Santuario Santa Maria della Visitazione

Geschiedenis

De oudste vondsten in de streek wijzen erop dat er al in de Neolithische en de Bronstijd nederzettingen waren. De Romeinen bouwden er het Castrum Novum en gedurende d emiddeleeuwen behoorde de stad aan verschillende leenheren. Het Castello Odescalchi bestond al voordat Santa Marinella zich in de 16e eeuw rond een vuurtoren begon te ontwikkelen. (Lees meer over de geschiedenis van Santa Marinella.)

Festivals en Evenementen

  • De eerste zondag na 17 Januari vindt het festival van Sant’Antonio Abate plaats.
  • 19 Maart is het feest van San Giuseppe, de schutsheilige van de stad.
  • 15 Augustus: Festa del Mare (“Feest van de Zee”)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email