Museo Civico Santa Marinella

Het Museo Civico van Santa Marinella is gehuisvestigd in het Santa Severa Kasteel, dat zich in de deelgemeente Santa Severa bevindt.

Weetjes Museo Civico Santa Marinella

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Openingstijden zomer: Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 12.00 en van 17.00 tot 20.00 uur (en in Juli en Augustus ook van 21.00 tot 24.00 uur). Openingstijden winter: Dinsdag to zondag van 09.30 tot 12.30 en van 15.30 tot 18.00 uur.

Geschiedenis Museo Civico Santa Marinella

De lokalen waar de collectie van het museum tentoongesteld wordt, worden “La Polveriera” (het Kruitvat), “Il Caminetto” (de Haard) en “La Casa dei Somari” (het Huis der Ezels) genoemd. Het museum is verdeeld in een didaktische- en een tentoonstellingsruimte.

In het didaktische deel zijn modellen van de belangrijkste archeologische plekken op het grondgebied van Santa Marinella te zien. Deze plekken zijn het Etruskische heiligdom, de stad Pyrgi (het huidige Santa Severa) en het Castello di Santa Severa.

Aan de scheepvaart wordt aandacht besteed d.m.v. modellen van Etruskische, Romeinse en Griekse handels- en oorlogsschepen. Ook is er een verzameling antieke scheepstimmermanswerktuigen.

De verzameling bestaat verder uit talloze kruiken afkomstig het hele Middellandse Zee-gebied. Deze werden gebruikt werden voor het vervoer van o.a. wijn, olie en kruiden. Andere interessante voorwerpen zijn een bronzen lamp uit de Romeinse tijd en vismaterialen .

Vanuit het museum worden ook rondleidingen georganizeerd naar het “Romeinse en Eruskische Pyrgi”. Deze bestaan uit een bezoek aan het Museo Antiquarium Pyrgense, de oude stadsmuren, de Cantina della Legnaia en het Castello di Santa Severa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email